‘Wateringse groen gesprekken stimuleren samenwerking op het gebied van verduurzamen’

Op 18 april 2024 vond de eerste editie van de Wateringse Groen Gesprekken plaats, georganiseerd door Bedrijvenvereniging InterWateringen en MKB Westland bij Ter Laak Orchids. Het evenement bracht een diverse groep van experts en ondernemers samen om in gesprek te gaan over energiedeling en duurzaamheid binnen bedrijventerreinen.

De middag begon met een inspirerende presentatie van Ewald de Koning, Manager Innovation & Sustainability bij Ter Laak Orchids, die de inspanningen van Ter Laak Orchids op het gebied van innovatief energiegebruik in de agrarische sector benadrukte. Het hoogtepunt van de bijeenkomst was het rondetafelgesprek onder leiding van Rob Veenman, waarbij experts en ondernemers hun expertise en ervaringen deelden met betrekking tot onder andere energieoverschotten en -tekorten. Sprekers zoals Jan de Wilde (DAEL Energy), Krijn Ratsma (Stichting Energieke Regio), Guus van Leipsig (Anexo Energy), Ewald de Koning en Brendan van den Berg (Rabobank) deelden inzichten over best practices en innovatieve oplossingen om een meer duurzame bedrijfsvoering te realiseren.

“Energie en warmte delen is niet alleen een kwestie van efficiëntie, maar ook van samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom was het voor ons belangrijk om deze bijeenkomst gezamenlijk met InterWateringen te organiseren,” benadrukt Eric de Winter, Vicevoorzitter MKB Westland.

Na afloop van het inhoudelijke programma kregen de deelnemers de gelegenheid om te netwerken, waarbij nieuwe contacten werden gelegd en de eerste samenwerkingsmogelijkheden werden verkend.

“De Wateringse Groen Gesprekken vormen een belangrijke eerste stap richting het creëren van urgentie en het verkennen van de duurzaamheidsuitdagingen die er liggen bij de ondernemers,” sluit Jörgen Geelhoed namens het bestuur van InterWateringen deze middag af. “Dit is een mooie start om gezamenlijk verder te bouwen op dit thema.”