Waarom elke MKB onderneming zelf regie moet hebben over cybersecurity en ICT oplossingen alleen zijn niet voldoende. De tijd dringt.

Je leest in de media veel over gevallen van cybercriminaliteit bij organisaties. Het is een reëel en hardnekkig probleem. Waarom neemt cybercriminaliteit zo hard toe? Wat zijn de trends? En hoe kun je de risico’s verlagen voor jouw onderneming. Hoe denkt een hacker? Deze aflevering van The Digital Garden staat in het teken van digitale veiligheid voor ondernemingen.

Te gast is Erik Rutkens. Met meer dan 20 jaar ervaring in cybersecurity weet Erik als geen ander welke nieuwe bedreigingen zich voordoen en wat organisaties kunnen doen om hun digitale weerbaarheid te vergroten. Hij spreekt en schrijft regelmatig over trends in cybersecurity, nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van cybersecurity en The Internet of Things (IoT).

 

“Veel organisaties die met externe ICT leveranciers werken vertrouwen erop dat hun leverancier cyberveiligheid voor hen onder controle heeft. Ik vind dat niet terecht, omdat we zien dat dat in de praktijk niet zo is.”

Wil je je bedrijf weren tegen cybercriminaliteit? Luister dan deze podcast.