Vitale medewerkers

Als welzijnsorganisatie heeft Vitis Welzijn geconstateerd dat veel werkgevers regelmatig geconfronteerd worden met vragen en/of gebeurtenissen bij de medewerkers. Zo zijn medewerkers steeds vaker mantelzorger, zijn mensen ondanks een groot netwerk soms eenzaam, blijkt laaggeletterdheid vaker voor te komen dan je denkt en in de huidige tijd zijn ook financiële zorgen medewerkers niet vreemd. Vitis Welzijn kan op diverse manieren hierin het bedrijfsleven ondersteunen.

  • Financieel gezonde medewerkers: U kunt als werkgever een positieve impact maken op de financiële gezondheid van uw medewerkers. En zij kunnen u hierbij helpen.
  • Is uw bedrijf al mantelzorgvriendelijk? Kent u de mantelzorgers in uw bedrijf? En zo ja, hoe zorg je dan dat er een gezonde balans is tussen het werk en de mantelzorg?
  • Eenzaamheid in uw bedrijf? Een kwart van de mensen voelt zich regelmatig eenzaam. Wie zich realiseert dat dit niet alleen een persoonlijk probleem is, maar dat het totale functioneren onder druk staat als gevolg van eenzaamheid, begrijpt dat het zinvol is om ook op de werkvloer alert te zijn.
  • Laaggeletterdheid. Een mailtje beantwoorden of een telefoonnummer opzoeken via internet? Bij een op de tien mensen breekt het zweet uit als ze dat moeten doen; hun basisvaardigheden zijn onvoldoende.
  • Inclusiviteit op de werkvloer. Voor veel organisaties is het inmiddels duidelijk dat streven naar en werken aan een meer inclusieve werkvloer loont: het zorgt ervoor dat bedrijven relevant blijven als werkgever.
  • Vrijwilligerswerk als bedrijfsuitje. Wat wordt dit jaar de invulling van het bedrijfsuitje? Waarom niet met collega’s vrijwillig werken aan een goed doel? Daarmee wordt de teamspirit pas echt versterkt.
  • Wat te doen na pensioen. Sommige mensen vinden het lastig invulling aan hun leven te geven na pensioen. Eenzaamheid ligt op de loer als het sociale netwerk geconcentreerd is rond het werk.

In contact komen met Vitis?
Lees hier meer.