Verlengen terrassen 2021

Naar aanleiding van het succes van de huidige terrasopstelling en de positieve reacties van ondernemers en inwoners hebben wij gevraagd of de gemeente Westland ook in 2021 de terrassen in de huidige opstelling wil toestaan.

 

Beste burgemeester,

Allereerst willen wij u danken voor uw flexibele opstelling dit jaar als het gaat om het verlengen van het terrasseizoen. Voor horecaondernemers is dat van levensbelang om het hoofd boven water te houden. Wij hopen natuurlijk dat u ons laatste verzoek (tot het toestaan van terrassen tot het einde van dit jaar) ook zult honoreren.

 

Middels deze brief willen wij u namens de BIZ’en in Westland verzoeken om de huidige terrasopstellingen tevens voor geheel 2021 toe te staan. Wij zien dat veel gemeenten al toestemming hebben gegeven voor verlenging voor 2021. Zo mogen terrassen in Rotterdam al tot 1 april 2021 blijven staan.

 

Ondertussen is aangetoond dat verspreiding van het coronavirus in de buitenlucht veel minder voorkomt dan in binnenruimten. Door het verlengen van het terrasseiszoen geeft u horecaondernemers de mogelijkheid de schade te beperken en daarmee te overleven. Daarnaast geeft u inwoners de kans om op relatief veilige wijze elkaar te ontmoeten of met het gezin te ontspannen.

 

Wij hebben vernomen dat veel inwoners enthousiast zijn over de huidige terrasopstellingen en zelfs vragen of dit voor altijd zo kan blijven. U kunt met het verlengen van het terrasseizoen eveneens de inwoners van Westland plezieren.

 

Wij hopen op uw positieve reactie!

 

Met vriendelijke groet,

Shirley Schelkers 
Voorzitter MKB Westland