Trefzeker: ‘positief blijven en doorgaan!’

De economie heeft wat te verduren gehad; corona (en de afgeleide maatregelen) trof vele sectoren. Waar veel branches mettertijd weer zijn geopend, is de evenementenbranche nog altijd niet op het oude niveau. Niet alle ondernemers gingen bij de pakken neerzitten; het catering- en evenementenbedrijf Trefzeker zocht gelijk naar alternatieven.

Aan het werk blijven

Op de Transportweg in Maasdijk is Trefzeker actief, directeur Koos van der Hoeven werd vorig jaar geconfronteerd met een compleet lege agenda: “Na de schrik over de annuleringen denk je allereerst aan de medewerkers die je aan de slag wilt houden. We zijn positief gebleven en doorgegaan. Soms met een iets andere inhoud dan ons reguliere werk.”

Hygiëneproducten

Waar sommige markten compleet stil kwamen te liggen, zaten andere bedrijven juist verlegen om medewerkers. Zo kon er personeel worden uitgeleend aan derde bedrijven. “In Maassluis is MTS Euro Products gevestigd, een bedrijf met een groot sociaal hart. Voor sommige artikelen verdubbelden hun orders, zo zijn onze medewerkers in de loods gaan werken en andere logistieke werkzaamheden gaan verrichten. De levering van toiletpapier, zeep en desinfectiemiddelen is nooit in gevaar gekomen. Dat stemt best wel trots.” zegt Van der Hoeven.

Logistiek

Naast het werk in Maassluis waren er nog andere logistieke klussen, hierbij heeft Trefzeker de eigen auto’s kunnen inzetten. Van der Hoeven licht toe: “Het was vaak hollen of stilstaan voor bedrijven. Waar het ene bedrijf een groot tekort aan handjes had, hadden andere bedrijven juist even geen klandizie. Onze mensen zijn koeriersdiensten gaan verrichten ‘in diverse takken van sport’. Het ligt in Westland voor de hand dat er bloemen en planten werden vervoerd. Maar ook de scheepvaart had behoefte aan flexibele transporteurs. We konden bezig blijven.”

Terrassen

Een andere mooie klus was het verfraaien van de winkelcentra door het plaatsen en onderhouden van hanging baskets. Op deze manier heeft Trefzeker nog een link met de eigen branche; horecagelegenheden mochten vorig jaar zomer weer open en kwamen op mooi versierde pleinen te zitten. “Ook hebben we samen met Lievaart Slaghuis terrassen gebouwd van pallets, in opdracht van Gemeente Rotterdam. Zo konden parkeerhavens tot terrassen worden omgeturnd en werd de stoep verlengd. Gelukkig trekt het aantal evenementen nu weer aan, het is tijd voor een inhaalslag.”

trefzeker.nl