Terugluisteren: Arbeidsrechtelijke actualiteiten tijdens corona

Ook in het nieuwe jaar organiseren MKB Westland, MVO Westland en VNO-NCW Westland Delfland webinars die gericht zijn op ondernemers. Nu de wereld helaas nog enige tijd op slot zit, zijn deze online bijeenkomsten een ideale manier om geïnspireerd te raken en de kennis te verbreden.

De aftrap werd gedaan door Janneke van den Bos-van Koppen (Van Koppen Arbeidsrecht) met een digitale presentatie over de thema’s ‘Arbeidsrechtelijke actualiteiten tijdens corona’.

Wat zijn de rechten en plichten van werkgevers en werknemers als het gaat om thuiswerken? Hoe ver gaat de verantwoordelijkheid van de werkgever voor een geschikte thuiswerkplek? Zal het thuiswerken ooit nog verdwijnen? Welke regels gelden voor branches die helemaal gesloten zijn? Mogen werknemers elders worden gedetacheerd en mag een werknemer dit weigeren? Hoe ver gaat de zorgplicht van een werkgever om (productie)werk thuis te organiseren als iemand tot de risicogroep behoort en daarom niet op locatie mag werken? Hoe gaan bedrijven om met vakantiedagen die door werkgevers worden opgebouwd en massaal worden opgenomen als ‘de wereld weer opengaat’? Mag je personeel verplichten om nu vakantiedagen op te nemen?

Je ziet; het onderwerp ‘Arbeidsrechtelijke actualiteiten tijdens corona’ roept een veelheid aan vragen op.

Heb jij een interessante lezing voor de leden voor MKB Westland, wil je een leuke mini workshop geven of heb je een ander leuk idee, benader ons dan via: info@mkbwestland.nl.