Terugblik Haringpraet 2019

Schelkers nieuwe voorzitter MKB Westland
Tijdens HaringPraet bij Unicum Elzenhagen werd afscheid genomen van 3 bestuursleden en de voorzitter Henk Salome. Tijdens de ALV voorafgaand aan het drukbezochte event werd Shirley Schelkers als nieuwe voorzitter gekozen.

Pieter Hoogerbrugge, Erik Koeze en Edward Koornneef namen afscheid van het bestuur. Pieter Hoogerbrugge was actief als penningmeester, Erik Koeze als algemeen bestuurslid en Edward Koornneef was verantwoordelijk voor de evenementen en was vice-voorzitter.

Nieuwe bestuursleden
De nieuwe bestuursleden werden gelijk voorgesteld aan het publiek. Eric de Winter, Willem Karel Nowee en Rob Starrenburg nemen het stokje over.
Jennifer Fluitman is nog steeds secretaris en ook Roel Batelaan en Marjan Naaktgeboren blijven actief als professionele krachten.

Haring
De eerste haring werd ceremonieel schoongemaakt door burgemeester Bouke Arends. Voor de gelegenheid benoemd tot Visarends door veilingmeester Alphons de Wit.  Jeroen Vijverberg Vis & traiteur bood professionele ondersteuning en die was zeer gewenst. Van een haring happen houdt de burgervader zeker, maar een haring schoonmaken lijkt niet zijn grootste hobby.

Veiling
Op Amerikaanse wijze werd een vaatje haring geveild voor het goede doel;  Stichting Westlands Sinterklaasfeest. Alphons de Wit maakte er met anekdotes en veilingkunsten een mooi spektakel van. Volgens Hans Broch, voorzitter St. Westlands Sinterklaasfeest, is er voor een goed feest €5000,- nodig. Dit bedrag werd uiteindelijk bij elkaar gebracht door zo’n 35 bieders en Remmert Keizer bracht het laatste bod uit waarmee hij de eigenaar van de haring werd. Met 40 haringen in een ton lijkt het hem wel wat om deze tijdens de raadsvergadering uit te delen.
Alphons verkocht zijn bloemen nog voor €100,- aan Gerrit Riezebos, die de bloemen op zijn beurt weer aan de stichting gaf.

Sponsoring
Het evenement werd mogelijk gemaakt door GJ Personeelsdiensten en Unicum Elzenhagen. Monique Barendse van GJ Personeelsdiensten bood als HR Partner voor zowel vast als flexibel personeel een gratis HR scan aan. Met deze scan wordt de aanwezige HR administratie bekeken en komen eventuele verbeterpunten naar boven.

Fotografie: Rolf van Koppen