Succesvol webinar ‘Arbeidsrechtelijke  actualiteiten tijdens corona’

Evenals vorig jaar organiseerden MKB Westland, MVO Westland en VNO-NCW Westland Delfland dit jaar webinars die gericht zijn op ondernemers. Nu de wereld helaas nog enige tijd op slot zit, zijn deze online bijeenkomsten een ideale manier gebleken om mensen geïnspireerd te laten raken en de kennis te verbreden.

De aftrap van de reeks werd eind januari gedaan door Janneke van den Bos-van Koppen (Van Koppen Arbeidsrecht) met een digitale presentatie over het thema ‘Arbeidsrechtelijke actualiteiten tijdens corona’. De presentatie was onderverdeeld in drie onderwerpen: thuiswerken, vakantiedagen en tijdelijk geen of minder werk.

Wat zijn de rechten en plichten van werkgevers en werknemers als het gaat om thuiswerken? Hoe ver gaat de verantwoordelijkheid van de werkgever voor een geschikte thuiswerkplek? Hoe gaan bedrijven om met vakantiedagen die door werkgevers worden opgebouwd en massaal worden opgenomen als ‘de wereld weer opengaat’? Mag je personeel verplichten om nu vakantiedagen op te nemen? Mogen werknemers elders worden gedetacheerd en mag een werknemer dit weigeren? Zomaar een greep uit de vragen die in het webinar professioneel werden beantwoord door de Naaldwijkse juriste.

Het webinar is online terug te kijken:

www.mkbwestland.nl/terugluisteren-arbeidsrechtelijke-actualiteiten-tijdens-corona

Heb jij een interessante lezing voor de leden voor MKB Westland, wil je een leuke mini-workshop geven (wanneer dit weer mogelijk is) of heb je een ander leuk idee? Stuur een e-mail naar:  info@mkbwestland.nl.