Salaris Compleet: Complete service salarisverwerking en HRM-vraagstukken

Salaris Compleet uit Naaldwijk  biedt als zelfstandig salarisbureau diensten aan MKB’ers en administratiekantoren en ondernemingen van diverse grootte. Op het kantoor aan de Tiendweg worden zo’n 800 werkgevers ontzorgd.

Tuindersdochter

Vanuit haar klaslokaal van het Westland College zag Dorith van der Meer-Steenks de locatie waar nu het kantoor staat van Salaris Compleet. De geboren Maasdijkse was praktisch ingesteld en besloot na de HAVO geen voltijd studie te doen. “Ik had geen geduld om eerst nog enkele jaren te studeren en wilde geld verdienen en snel ‘op mezelf’ gaan wonen. Ook valt de appel wellicht minder ver van de boom, in mijn moeders familie zaten veel rekenaars. Type accountants.”

Nationale Nederlanden

Eind jaren ’80 behaalde de Naaldwijkse bij eerste werkgever Nationale Nederlanden het praktijkdiploma boekhouden, het MBA-diploma en uiteindelijk haar SPD-1: “Het was een geweldige en leerzame tijd bij een moderne organisatie; er waren variabele werk- en pauzetijden en er waren sportfaciliteiten via kantoor.” Door het moederschap in 1996 kwam kort daarop nog een langgekoesterde wens uit; een eigen bedrijf starten. ‘Van der Meer Administratie & Advisering’ bracht de gewenste flexibiliteit. “Ik werkte drie dagen per week en een tijdlang hadden mijn echtgenoot Dave en ik één mobiele telefoon, zo’n joekel haha. Hij voor zijn bloemengroothandel, ik voor mijn administratiekantoor.”

Eerste opzet

“In 2009 besloot ik me helemaal te gaan toeleggen op de salarisadministratie. Veel opdrachtgevers vinden het onderwerp ingewikkeld en de kennis van CAO’s is vaak mager.”, zegt Van der Meer. “Mijn later helaas overleden buurmeisje Manita Zwinkels werkte bij mij en heeft veel betekend voor de start van Het Salarisbureau. Ze studeerde in Rotterdam en deed analyses en zette de website op. Haar kennis en mijn praktijkervaring hebben samen een mooie basis gelegd in drie maanden tijd.” 

Het Salarisbureau -> Salaris Compleet 

Het Salarisbureau ontwikkelde zich goed en verhuisde eerst naar Maasdijk, later naar Honselersdijk en in 2016 naar Poeldijk. “Ik had de behoefte om samen te werken met een andere HRM-organisatie. Het Salarisbureau werd verkocht aan Salaris Compleet. Ik werd commercieel directeur en ben inmiddels weer mede-eigenaar. In 2019 verhuisden we vanwege voortdurende uitbreiding naar een royale kantoorruimte in Naaldwijk. Nu staat er een stabiele organisatie, groeit het team en helpen we klanten binnen en buiten de regio met de salarisverwerking en diverse HRM-vraagstukken.”.