ROZEN?  ‘Die koop je digitaal bij Rozen.nl!

Rozen?

Wie aan Westland denkt, denkt aan kassen waar groente en de mooiste bloemen worden geteeld. Waar de bloeiende handel vroeger altijd via de veiling verliep, vinden veel verse producten hun weg nu via internet. Martin Wubben van Rozen.nl weet dit als geen ander.

Drie kwartjes per uur

De wieg van Wubben stond 60 jaar geleden aan de Strijplaan in Honselersdijk waar zijn vader tuinde: “In die tijd had men diverse teelten tegelijk; chrysanten, lelies, maar ook bonen en spinazie. Ik was na school en op zaterdag op het veilingterrein te vinden. Dan liep ik gewoon naar binnen en mocht ik meehelpen; meerijden op de vrachtwagen naar Aalsmeer bijvoorbeeld. Als achtjarige verdiende ik drie kwartjes per uur bij Leo van der Meer.” In de jaren ’70 breidde de Coöperatieve Centrale Westlandse Snijbloemenveiling uit en werd het bedrijf van Wubben senior opgekocht.

Exporteur

De familie verhuisde naar de Zijtwende in Schipluiden, tegenwoordig behorend tot De Lier. “De familie is daar verdergegaan met hun kwekerij. Pa was een voorzichtige tuinder; eerst werd de helft vol gezet met rozen. Toen het goed draaide, werd ook de andere helft gezaaid. Zelf heb ik nooit de wens gehad om te tuinen, de handel trok mij. Na de meao ben ik gaan werken als inkoper en verkoper bij bloemenexporteurs. Ik heb mijn hele leven aan de klok gezeten, op een zeker moment ben ik voor mijzelf begonnen.” zegt Wubben.

Rozen.nl

In 2016 kon Wubben de domeinnaam www.rozen.nl gebruiken, een schot in de… roos; “Ik deed dit ernaast; in oktober kregen we één bestelling, de maand erop waren dat er drie. Daarna ging het pas echt lopen! Nu zijn er honderden bestellingen per maand en worden particulieren én bedrijven bediend. Westlandse bedrijven kunnen een abonnement nemen; wij zorgen bij jubilea en verjaardagen dan voor de bloemen. We leveren ook rozen in bedrijfskleuren voor een evenement of kunnen deze bedrukken met een logo. De bloemen komen grotendeels uit Westland, we nemen ze onder andere af bij Arend Roses en Marc van der Drift. We bedienen grote klanten als KPN, KRO-televisie, Mariott Hotel en Warner Bros in de Benelux en Duitsland. Snelheid, service en kwaliteit staan bij ons voorop. Tot 11:00 uur besteld = zelfde dag geleverd.” besluit Wubben.