Retail event: Groei en bloei: innovatie in de retail

Thema: Groei en bloei: innovatie in de retail
Locatie: De Kiem, Kon. Julianaweg 91 ‘s-Gravenzande
Tijd: 18.00 uur – 21.30 uur

Na twee succesvolle eerdere edities organiseert Gemeente Westland in samenwerking met MKB Westland op 28 oktober 2019 het derde Retail Event.

Met dit event willen we ondernemers inspireren en informeren over de ontwikkelingen op winkel- en horecagebied en de ruimte geven om met elkaar te netwerken, met als doel een betere samenwerking en nieuwe kansen en ideeën.

Hiervoor zullen wij een aantal landelijk bekende sprekers maar ook lokale sprekers uitnodigen. Aanwezig op de avond is o.a. Björn Kuipers (scheidsrechter betaald voetbal en ondernemer).

Björn Kuipers is de beste scheidsrechter van Nederland op dit moment. Björn maakt zijn debuut als scheidsrechter in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd Telstar-FC Eindhoven. In 2013 krijgt Björn de finale van de Europa League in Amsterdam toegewezen. In 2014 floot Kuipers de Champions League finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid. Tevens floot hij op de EK’s van 2012 en 2016 en de WK’s van 2014 en 2018. Naast zijn functie als scheidsrechter is Björn succesvol eigenaar van een Jumbo supermarkt. Björn zal tijdens zijn presentatie de gelijkenissen en verschillen tussen ondernemen en het begeleiden van een voetbalwedstrijd aangeven.

Lokale ondernemers

Ook dit jaar hebben we weer drie lokale ondernemers uitgenodigd om wat te vertellen over hun onderneming. Dit keer nemen SAP.BAR, CHAPTER en Meesterbakker Roodenrijs ons mee in duurzaam ondernemen, het veranderen van een gevestigde naam en het opstarten van nieuwe concepten.

SAP. BAR is dé plek in het Westland waar je van maandag tot en met zaterdag terecht kunt voor je dosis vitaminen! Ontbijten met een heerlijke smoothiebowl, yoghurt met vers fruit of een heerlijke lunch met keuze uit verschillende broodjes. Een op het eerst oog stadsconcept dat zeer succesvol blijkt voor de consumenten, maar ook bedrijven weet te verleiden om met hen de samenwerking aan te gaan. Hoe ze dit allemaal doen, vertellen ze ons op deze avond!

CHAPTER, twee jonge ondernemers die dol zijn op de horeca. Deze ondernemers hebben de stap genomen om een gevestigde naam over te nemen en helemaal in een nieuw jasjes te steken en zelfs overnachtingsmogelijkheden toe te voegen. Ze merken dat de gast geen trek heeft in poespas, maar in lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer.  Of het nu gaat om een goed glas wijn met een klein hapje, een mooi stuk vlees met een biertje of een uitgebreid diner bestaande uit meerdere gerechten en wijnen. Chapter is een plek waar u een ‘thuis’ gevoel krijgt maar waar wel met passie gewerkt. Ze nemen ons mee in de verandering die zij hebben toepast en de hobbels die zij hierin tegen kwamen.

Roodenrijs Meesterbakker, duurzaamheid, je denkt er niet direct aan bij een bakker. Maar waarom niet, want ook hier kunnen processen aangepakt worden! Je merkt dat bij Arjan Roodenrijs de drive om duurzaam te ondernemen groot is. Hij doet het niet om de klant het wil, maar omdat hij er zelf daadwerkelijk achter staat en dat voel je! Steeds weer zoekt hij mogelijkheden om duurzamer te ondernemen, hoe hij dat precies doet, zal hij delen tijdens deze editie van het retailevent.

Deelname aan dit event is gratis.

PROGRAMMA EN AANMELDEN

18.00 uur
Inloop met soep en broodjes.

19.00 uur
Start programma.
Opening door dagvoorzitter Rob Veenman.
Welkom door wethouder Karin Zwinkels.

19.10 uur
Paul Iske, Chief Failure Officer van het instituut voor Briljante Mislukkingen
Samen ondernemen, samen mislukken, samen leren.

19.50 uur
Stand van zaken MKB Westland door voorzitter Shirley Schelkers.

20.00 uur
Lokale ondernemers in de spotlights.

20.25 uur
Björn Kuipers, scheidsrechter betaald voetbal en ondernemer. Björn zal tijdens zijn presentatie de gelijkenissen en verschillen tussen ondernemen en het begeleiden van een voetbalwedstrijd aangeven.

21.15 uur
Einde programma met aansluitend een netwerkborrel.

Schrijf je hier in.