Rabobank Ondernemersevent in World Horti Center

Eén blok levende kennis op unieke Westlandse locatie

Of je nu starter bent of al enige jaren actief bent als zelfstandige: ondernemen vraagt om actie. Ook op andere gebieden dan je corebusiness. Welke dat allemaal zijn? Je verneemt het op dinsdagavond 24 september tijdens het Rabobank Ondernemersevent in het World Horti Center in Naaldwijk.

Het typeert Rabobank: kennis delen áán en mét ondernemers. Dat doet het al jarenlang. Het zit in het DNA van de bank om ook te geven, in dit geval dus zeer nuttige informatie en adviezen omtrent ondernemersaspecten waar je misschien liever niet te lang bij stil wilt staan, zoals ondernemersverzekeringen, leningen en pensioenen. ‘Met dergelijke kennisevenementen onderscheidt Rabobank zich echt’, zegt dagvoorzitter Eef van Opdorp, die landelijke bekendheid verwierf met het tv-programma Uitstel van executie op RTL4. ‘Rabobank investeert al jarenlang nadrukkelijk in het delen van kennis en stelt haar netwerk graag beschikbaar aan startende en bestaande ondernemers. Wie daar gebruik van maakt, legt een gezonde financiële basis voor zichzelf en vergroot zijn kans op succes. Als financieel deskundige juich ik dergelijke initiatieven daarom van harte toe. Ik zeg altijd: ‘Kom in actie, regel het in één keer even helemaal goed!’

Shawn Harris

De bij een breed publiek populaire Van Opdorp mag 24 september een informatief, maar zeker ook afwisselend en onderhoudend programma aan elkaar praten. Na de opening van Van Opdorp is het de beurt aan Shawn Harris om de aanwezigen te inspireren met haar eigen succesverhaal. Harris, die overigens zelden in het openbaar spreekt over haar carrière als ondernemer, werd in onze eigen regio Westland met name bekend als CEO van Nature’s Pride, een onderneming die ze vanaf de grond opbouwde en tot een waar groente- en fruitimperium ontwikkelde. Het is voor de ondernemende toehoorders ongetwijfeld leerzaam om te vernemen welke valkuilen ze op haar pad tegenkwam en deze – met de steun van diverse specialisten – uiteraard vaker wél dan niet wist te omzeilen.

Na Harris’ presentatie volgt er een rondetafelgesprek, waarbij naast Harris ook Marcel Mensing (financieel adviseur) en Anthony de Jong (accountmanager MKB) namens Rabobank aansluiten. Daarin worden aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden diverse onderwerpen aangesneden die belangrijk zijn voor iedere ondernemer. Vragen stellen staat daarbij vrij. Het programma wordt afgesloten door Patrique Zaman. Patrique is oprichter van de succesvolle startup Avy, een bedrijf dat met drones de wereld helpt in ontoegankelijke gebieden.

Ondernemersplein

Na afloop van het plenaire gedeelte organiseert Rabobank een informeel Ondernemersplein. Naast collega-ondernemers kunnen bezoekers in contact treden met diverse Rabobank-adviseurs, ondernemerscoaches uit Westland en een notaris. ‘Kortom, dit Rabobank Ondernemersevent koppelt één brok levende kennis aan honderden starters, startups, ZZP’ers en andere ondernemers’, zeggen Marcel Mensing, Anthony de Jong, Eef van Opdorp en Dorien Oomens (organisatie) namens Rabobank eensgezind.

Inmiddels zit de zaal zo goed als vol. Wil je tóch nog een poging wagen om erbij te zijn, stuur dan een e-mail naar communicatie.westland@rabobank.nl.