Politiek event o.l.v. Jort Kelder scherp, prikkelend en met humor!

Op 13 februari jl. vond het Politiek Event plaats van MKB Westland i.s.m. VNO-NCW West. Onder leiding van journalist en programmamaker Jort Kelder werden de Westlandse kandidaat Kamerleden Karin Zwinkels (CDA) en Arne Weverling (VVD) samen met Matthijs Sienot (D66) en Marit Maij (PvdA kamerlid) flink aan de tand gevoeld. Jort Kelder wist de vier politici steeds te prikkelen en de volle zaal met ruim 300 ondernemers  in De Kiem in
‘s-Gravenzande te enthousiasmeren.

Voordat het officiële programma van start ging, genoten de ondernemers van een heerlijke kop erwtensoep en was er gelegenheid om te netwerken. Het was de eerste keer dat MKB Westland en VNO-NCW West samen een evenement organiseerden. Volgens Henk Salome (MKB Westland) en Pieter Eenhoorn (VNO-NCW West) is dit zeker voor herhaling vatbaar. “Het is mooi om te zien hoe dit evenement in Westland beleefd wordt. Daar zijn wij als ondernemersorganisaties erg trots op.”, spraken de beide voorzitters eensgezind. Vervolgens heette Ruud van der Vliet, Directeur Bedrijven van Rabobank Westland, de volle zaal met ondernemers van harte welkom. “Wij zijn trots om sponsor te zijn van dit mooie evenement”.

Na de welkomstwoordjes was het tijd voor het debat met de vier kandidaat Kamerleden. Na een kort vragenvuurtje van Jort Kelder, waarbij de kandidaten meteen op scherp werden gezet, kregen zij de gelegenheid om zich voor te stellen in een pitch van 2 minuten. Vervolgens, wist Jort Kelder aan de hand van stellingen er een sprankelende show van te maken. Het ging er snel en scherp aan toe. Het publiek was enthousiast en werd door Kelder volop betrokken bij het debat, waardoor het een interactieve en prikkelende bijeenkomst werd. Jort was op zijn best en wist elke vraag uit het publiek met humor te benaderen. Ook op de stellingen die vooraf aangeleverd waren door de politici wist de gespreksleider gevat en snel op te reageren.

Na het officiële gedeelte werd er nog volop nagepraat onder het genot van een hapje en drankje. Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde bijeenkomst.

MKB Westland en VNO-NCW West wensen de kandidaat Kamerleden veel succes en hopen op een Westlandse vertegenwoordiging in de Tweede Kamer.

Fotografie door: Rolf van Koppen