Platform WOS

De WOS is de officiële streekomroep voor gemeenten Westland, Midden-Delfland en Maassluis. Daarnaast behoort Hoek van Holland ook tot de natuurlijke habitat van de WOS. Een gebied van zo’n 175.000 inwoners. Sinds 2019 is de WOS door brancheorganisatie NLPO gecertificeerd met het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen, een keurmerk dat de omroep als eerste in Nederland heeft weten te ontvangen.

Om al die 175.000 inwoners 24/7 van het al het nieuws, sport en human interest te voorzien, was het hard nodig dat er een moderne website en bijbehorende app kwam. Natuurlijk bestonden deze al, maar deze waren qua opties beperkter. De nieuwe website en app zorgen ervoor dat de WOS nog beter, sneller en completer kan voorzien in de informatiefunctie die de omroep heeft.

Zeker in deze tijden is de lokale journalistiek van essentieel belang. Niet alleen geeft het de gemeenten een plek om te communiceren met haar burgers, de WOS heeft ook een duidelijk maatschappelijke functie. Deze functie wordt uitgevoerd via televisie, via radio, maar ook zeker met deze online mogelijkheden.

Het is nu makkelijker voor inwoners om de WOS te tippen over bepaalde gebeurtenissen, er kan een melding worden uitgestuurd bij belangrijk nieuws en alle beeld- en geluidsfragmenten zijn terug te vinden op website en app.

Commerciële vernieuwing

Wat ook van wezenlijk belang is voor de omroep, zijn de adverteerders. Zij zorgen voor een belangrijk deel van de inkomsten. Commercieel gezien biedt de vernieuwing veel meer mogelijkheden dan voorheen. Adverteerders kan meer worden geboden op een platform dat meer dan ooit bekeken, gelezen en beluisterd wordt.

Zo behoort reclame voorafgaand aan een filmpje (pre-roll) en reclame voor of na een programma (billboarding) tot de mogelijkheden. De nieuwe website biedt daarnaast meer bannermogelijkheden en er is meer specificatie mogelijk. Wilt u als adverteerder dat uw banner alleen bij sportberichten te zien is? Of wilt u uw commercial voorafgaand aan video content laten tonen? Ook dat is nu mogelijk.