Online Winkelstraat

Uit het advies van DTNP, dat als onderlegger heeft gediend voor de detailhandelsvisie, blijkt dat online winkelen de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. Deze cijfers staan nog los van corona, die het winkelen op internet nog een extra stimulans heeft gegeven. Westland kan niet achterblijven als het gaat om de online vindbaarheid van de winkels. Deze week is bekend geworden dat Gemeente Westland een initiatief van de BIZ’en en MKB Westland steunt. Hierdoor kunnen ondernemers het eerste jaar gratis deelnemen aan een Westlandse Online Winkelstraat. Per BIZ zullen er eigen winkelstraten komen waar inwoners direct lokaal online boodschappen kunnen doen en kunnen shoppen.

Er komt één overkoepelende winkelstraat voor geheel Westland, een lokale bol.com. De online winkelstraat is hiermee een verlengstuk van de fysieke winkelstraat. De service van de lokale ondernemer, maar het gemak van online shoppen. Consumenten die in de winkel nog twijfelden over die schoenen kunnen ze ’s avonds nog even snel online bestellen. Vanuit huis kijken of de nieuwe collectie bij een favoriete winkel al binnen is om daarna naar de winkel te gaan om al dat leuks te passen? Het is straks mogelijk! Heeft een winkel al een webshop? Dan wordt er  gezorgd voor een gemakkelijke koppeling. Hebben ondernemers nog geen webshops? Dan kan een webshop worden begonnen op het platform.

Ook aan de horecaondernemers is gedacht, want voor hen is er een lokale Thuisbezorgd toegevoegd aan de pagina, evenals een reserveringssysteem. Nadat hier het eerste jaar gratis gebruik van is gemaakt, zijn de lidmaatschapskosten daarna zeer aantrekkelijk omdat dit voor veel ondernemers kan worden aangeboden.

Ben jij ondernemer in één van de kernen? Dan komen we binnenkort via de winkeliersvereniging (of BIZ) bij je op de lijn met een uitnodiging voor een kennismaking met de Online Winkelstraat. Heb je nu al vragen, mail dan naar info@mkbwestland.nl .