Ondernemers vertellen Ondernemers op 14 april 2016

Participatiemaatschappij, inclusief ondernemen, baanafspraken…. Natuurlijk, we hebben er wel eens over gehoord of gelezen, maar hoe werkt het in de praktijk? En wat kan het mij als ondernemer bieden?

Om daar antwoord op te krijgen nodigt MKB Westland u van harte uit voor de inspiratiesessie ‘Ondernemers vertellen Ondernemers’ op donderdag 14 april a.s. Samen met VNO-NCW Westland-Delfland en LTO Noord Glaskracht Westland organiseren wij deze bijeenkomst met interessante workshops bij Don Opleidingen in Naaldwijk. Mis het niet en meld u nu aan!

Wat kunt u verwachten tijdens deze inspiratiesessie?
Ondernemers komen aan het woord om hun kennis, resultaten en opbrengsten te delen. U wordt tijdens deze bijeenkomst niet bestookt met regels en wetgeving maar krijgt tips & tricks en de ‘do’s & dont’s’ van aansprekende voorbeelden.

Datum en tijd:             Donderdag 14 april 2016, van 15.30 uur t/m 18.30 uur
Locatie:                      DON Opleidingen, Galgepad 11, Naaldwijk

Programma:
15:30 uur          Inloop
16.00 uur          Start plenaire gedeelte

– Aart van der Gaag, Commissaris 100.000 banen VNO-NCW/MKB/LTO en voorzitter bestuur ABU
– Marianne van Keep, director of Sustainability Verstegen Spices & Sauces BV

17.00 uur          Keuze uit verschillende workshops (zie onderstaand)
17.30 uur          Afsluitende  borrel met een hapje

WORKSHOPS
Functiecreatie/Quickscan door Evelien Beens-Wagenaar, HR adviseur Rijk Zwaan.
Hoe bied ik een plaats voor een arbeidsgehandicapte binnen mij organisatie? Past dat wel? Wat is er voor nodig? Hoe reageren de rest van mijn medewerkers.

Werken en leren door Tom Ouwerling, Senior Quality Manager Best Fresh Group.
Het opleiden van mensen uit de bijstand. Wat is daar voor nodig? Wat levert dit mij op? Wat is de businesscase? Kan ik gebruik maken van opgeleide mensen binnen mijn organisatie?

Benut Talent door Nelline van Veluw, HR Coördinator Rexnord FlatTop Europe. Hoe ga ik om met mijn personeelsbeleid? Hoe kijk ik naar talenten van een persoon?

Wat is SROI? door Aarnoud van ’t Hof, Hoofd Design & Sales Hovenier van der Heijden. Social Return on Investment wordt gevraagd bij aanbestedingen van overheidsinstellingen. Maar ook steeds vaker vanuit het bedrijfsleven. Wat is dit precies en hoe kunt u daar een businessmodel van maken?

Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van MKB Westland, VNO-NCW Westland-Delfland en LTO Noord Glaskracht Westland en wordt mede mogelijk gemaakt door MVO Westland.

Direct aanmelden!

Graag tot ziens op  donderdag 14 april!

Met vriendelijke groet,

Bestuur MKB Westland