Nieuwe office Manager completeert team MKB Westland

De organisatie van MKB Westland is met het aantrekken van een Office Manager weer op orde. Linsey de Coninck zal met ingang van 1 oktober samen met Marjan Naaktgeboren het dagelijks aanspreekpunt vormen van de belangenorganisatie.

Manager kapsalon

Geboren en getogen in het Haagse Leyenburg, ging De Coninck na de basisschool naar het Segbroek College: “Op het VMBO volgde ik de theoretische leerweg in de richting ‘economie’. Toch koos ik niet voor een vervolgopleiding in deze hoek.  Mijn keuze viel op het mooi maken van andere mensen, als kind was ik hier altijd al mee bezig. In Mariahoeve startte ik met een opleiding ‘Uiterlijke verzorging’.” Na het behalen van haar papiertje heeft ze kort nagedacht over een kantoorbaan. “Daar vond ik mijzelf veel te jong voor, ik wilde met mijn handen aan de slag.” Van kapster groeide De Coninck al snel door naar manager van een salon.

Vastgoed

Na een aantal jaren in de wereld van de haarmode maakte de Poeldijkse een carrièremove: “Samen met mijn man heb ik op zeker moment een huis gekocht, dit proces vond ik erg interessant. In de avonduren besloot ik een opleiding tot assistent-makelaar te doen via IPD. Het was erg leerzaam en ik was klaar om in deze branche aan de slag te gaan, totdat… de huizencrisis roet in het eten gooide. Veel makelaarskantoren moesten mensen ontslaan en boden mij geen ruimte. Verder dan een stage bij een naburig kantoor kwam het niet. Ik bleef manager in de kapsalon en had intussen een extra diploma op zak dat ik later zou kunnen gebruiken…” 

Fotozoom

Dat geduld een schone zaak is, bewees het jaar 2019. “Een vriendin tipte mij dat een bedrijf iemand zocht voor een functie die mij op het lijf is geschreven. Officemanager bij ‘Fotozoom’, een bedrijf dat alle media voor makelaars vormgeeft. Behalve de kennis van makelaardij kwam ook mijn creatieve zijde aan bod.” In haar vrije uren besteedt de 34-jarige veel tijd aan haar zoon en dochter én aan het organiseren van feestjes en partijen; “Als er iets georganiseerd moet worden, kijken familie en vrienden standaard naar mij. Van babyshowers tot het ceremoniemeesterschap op bruiloften, het professioneel neerzetten van feestelijkheden zit in mijn aard.”

Blijven ontwikkelen

Eén van de werkzaamheden betreft het organiseren van de evenementen die MKB Westland jaarlijks organiseert. “Het is geweldig om mijn ervaring nu in te zetten in mijn nieuwe baan. Ik zat goed op mijn plek, maar het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Deze stap past in mijn carrière en ik kijk er naar uit om bij MKB Westland aan de slag te gaan.” zegt De Coninck, wier man ondernemer is. 

Samenwerking 

Ook manager Marjan Naaktgeboren, die dit jaar haar eerste lustrum viert bij MKB Westland, ziet uit naar de samenwerking met De Coninck: “Linsey zal het eerste aanspreekpunt zijn voor leden en ook leidend zijn in het organiseren van de evenementen. Het verder professionaliseren van uitingen op social media is ook aan haar toevertrouwd. Dit geeft mij ruimte om de focus te leggen op de belangenbehartiging van de brede MKB-achterban. Zo voeren we onze lobby richting de lokale overheid, maar steeds vaker benaderen we MKB-Nederland of één van de ministeries bij zaken die in Westland spelen.”