NIEUWE LEDEN: Remco Putker

‘Het Westland is vanaf het water nóg mooier’

Robust-MT Marine Technology B.V. is de specialist op het gebied van elektrische (aandrijf)systemen voor onder meer de pleziervaart.

Ook (plezier)vaartuigen worden in rap tempo ‘geëlektrificeerd’. Remco Putker is directeur van Robust-MT Marine Technology B.V. en weet er alles van: “Wij hebben ons gespecialiseerd in elektrische systemen, elektrische aandrijving en energieopslag aan boord van vaartuigen. Onze focus richt zich daarbij voornamelijk – maar niet exclusief – op pleziervaart.”

Het bedrijf is een op en top familiebedrijf. Remco en zijn gezin kochten vrij impulsief een kajuitcatamaran nadat een roadtrip niet doorging. Het was een ‘klusboot’ die door het gezin werd ontmanteld en herbouwd. Om invulling te geven aan een eigen verlangen naar duurzame watersport, werd besloten de catamaran te voorzien van twee elektrische motoren. Met de ervaring die tijdens het herbouwen van de familieboot werd opgedaan, werd Robust-MT Marine Technology B.V. opgericht.

Putker is lid geworden van MKB Westland om lokaal meer impact te kunnen hebben. “Wij hebben een internationaal netwerk en een goed lopende webshop, maar daar hebben we lokaal niet zo heel veel aan”, gaat Putker verder. “Als Westlanders zijn we ons er pijnlijk van bewust dat ons lokale oppervlaktewater er behoorlijk beroerd aan toe is. Daar kunnen wij, op onze eigen manier, een verschil maken.”

Naast verkoop, advies en installatie wil Robust-MT Marine Technology B.V. ook op andere manieren het verschil maken. “We geven advies en instructie op scholen (ISW), vinden aansluiting bij lokale verenigingen (Varend Corso, SVBD) sponsoren deze ook. Ook denken we mee over duurzame verbetering van de Westlandse watersport. Het Westland is prachtig en vanaf het water nóg mooier, maar exploitatie van dit gebied als watersportgebied ondermaats. Hierover gaan wij graag in gesprek met collega-ondernemers, gemeente en overheden!”

robust-mt.nl