NIEUWE LEDEN: Nico Baars

In 2020 bestond De Naald 35 jaar, waarin hét podium van en voor Westland zich heeft ontwikkeld tot waardevolle ontmoetingsplek met een publieksbereik van meer dan 122.000 bezoekers per jaar die hun weg vinden naar de bijna 1.500 activiteiten.

Zoveel meer dan een podium, theater en bioscoop is De Naald uitgegroeid tot waardevolle ontmoetingsplek voor vele Westlanders. Een laagdrempelige plek waar zeven dagen per week mensen met veel plezier samenkomen voor ontmoeting, vermaak en inspiratie. Want live, in levende lijve, naast de online wereld, iets met elkaar beleven, is en blijft magisch. Het is een behoefte die altijd blijft bestaan. Met elkaar iets meemaken en met elkaar delen maakt iedere avond uniek.

Gastvrijheid is voor het team van De Naald vanzelfsprekend. De lat ligt altijd hoog. Niet voor niets werd De Naald in 2019 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de landelijke Theater van het Jaarprijs van de VVTP, en voor de derde keer, eerder al in 2016 en 2017, verkozen tot het beste (kleine) theater van Nederland.

De komende jaren staan onvermijdelijk in het teken van de (nieuwe) huisvesting van De Naald. Zo goed als mogelijk binnen de reeds bereikte grenzen van accommodatie en organisatie, wil De Naald in samenwerking met alle (culturele) partners, blijven bijdragen aan een aantrekkelijk vestigings-, woon- en werkklimaat, en met (horeca)ondernemers en MKB blijven werken aan een levendig centrum. Want De Naald is van grote culturele, maatschappelijke én economische betekenis en wil dat ook minimaal de komende 35 jaar blijven voor Westland.

www.westlandtheater.nl