NIEUWE LEDEN: Jeremia Schouten

‘Soms wordt het afdichten van beveiliging vergeten’

SITSC, Schouten IT Secure Compliance, helpt bedrijven bij het neerzetten van cybersecurity en compliance in de organisatie.

Jeremia Schouten, eigenaar van SITSC, is cybersecurity specialist. Zijn bedrijf helpt ondernemers met het ontwerpen en implementeren van een beveiligingsbeleid. “Informatiebeveiliging is meer dan IT. Het gaat ook om de mensen die werken bij een bedrijf.”

SITSC biedt ‘IT Chief Information Security Office as a service’ aan. Dit is een specialist die helpt bij compliance vraagstukken en het beveiligingsbeleid kan bewaken. Dit doet hij door advies en inzichten te geven aan management, projectleiders of techneuten. “We zijn graag de rechterhand van de ondernemer. Informatiebeveiliging en weerbaarheid doe je samen. Daarom bieden we ook coaching en security awareness training aan waarbij we personeel en management leren omgaan met mogelijke gevaren en uitdagingen.”

Digitale veiligheid is iets dat er bij veel bedrijf bij inschiet. “Vaak is je bedrijf organisch gegroeid en komt er een moment dat je serieus moet gaan nadenken over wat je hebt neergezet en wat er draait en hoe. Productie draaien is belangrijk voor iedereen, maar soms wordt het goed afdichten van je beveiliging vergeten. We helpen te kijken naar je bedrijf qua beleid, proces, cultuur en uitvoer.”

sitsc.nl