MKB Westland en politiek bezoeken Worldstream

Op een drukbezochte bijeenkomst in de Naaldwijkse Oude Kerk heeft in november de uitreiking van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018 plaatsgevonden. Winnaar van de felbegeerde prijs werd het relatief jonge bedrijf Worldstream. “Nu hebben zowel Worldstream als MKB Westland veel positieve reacties ontvangen na de bijeenkomst. Tevens bestond er vanuit de Westlandse politiek interesse om eens een bezoek te brengen aan dit mooie bedrijf, zeker nu onlangs een nieuw pand is betrokken. Dat heeft geleid tot dit werkbezoek van wethouder, politici en MKB Westland.” zegt MKB Westland-manager Roel Batelaan.

Het datacentrum is in 2006 opgericht en kent inmiddels duizenden klanten over de hele wereld. “In de afgelopen vijf jaren is er zelf een groei doorgemaakt van 1100%.” zegt Quality manager Tom van Dijk. “Ook hebben wij de stap naar het buitenland gezet; vorig jaar is er een vestiging op Curacao geopend, er zijn plannen om datacenters op te zetten in andere landen. Daartoe hebben we goed personeel nodig; gelukkig heeft de MKB Westland Partners Ondernemersprijs ons veel publiciteit gebracht. Dit heeft ons naast naamsbekendheid zelfs open sollicitaties en daarmee geschikt personeel opgeleverd. Zo hebben we dus eigenlijk dubbel gewonnen!”

Wethouder Karin Zwinkels heeft ‘Economische zaken’ en ‘Kennis & innovatie’ in haar portefeuille en was ook aanwezig. “Dit is natuurlijk een prachtig voorbeeld van een Westlands bedrijf dat een enorme groei heeft doorgemaakt. Bij vacatures wierven de eerste medewerkers in hun eigen vriendenkring, dat is nu niet meer mogelijk. Een goede koppeling met het onderwijs is daarom belangrijk. Bezoeken als deze brengen overheid en bedrijfsleven dichter bij elkaar en geven de mogelijkheid om een gemeenschappelijke agenda te bespreken. De koppeling van onderwijs en bedrijfsleven is daarvan een goed voorbeeld.”