MKB Westland aan het woord (Willem Karel Nowee)

Willem Karel Nowee

Projectbegeleider, Van Mierlo Bouw

“Als bouwbedrijf waren we nog maar net bekomen van de stikstof- en PFAS-discussie of de nieuwe crisis kwam alweer om de hoek zeilen… Toch is er al die tijd, met inachtneming van de maatregelen, doorgewerkt. Wat er geleerd is van eerdere crises, is dat dat klap in de bouw altijd wat later komt. De processen voor bouwprojecten mogen niet stilvallen of vertragen, er blijft immers woningnood.

Vanaf het eerste moment zijn er bij ons bedrijf maatregelen genomen en wordt er gecommuniceerd met de medewerkers via nieuwsbrieven en een speciale app. Een deel van de mensen kan thuis werken, een deel zit op kantoor. Een kop koffie halen voor een collega wordt nu even niet gedaan. Op de bouwlocaties verschillen de aanvangstijden, zodat er geen opstopping ontstaat voor werktijd.

Gelukkig heb ik normaal kunnen doorwerken. Overleggen via videoconference is wel wat saaier, maar soms wel heerlijk effectief. Nu moeten we scherp blijven op vergunningstrajecten en bouwlocaties, zodat de voortgang van de bouwsector wordt gegarandeerd.”