MKB Westland aan het woord (Shirley Schelkers)

De coronacrisis is aan niemand voorbij gegaan. Streamer portretteert hier de vijf bestuursleden van MKB Westland en gaat in op de gevolgen van corona voor hen; hoe veranderde het de dagelijkse werkzaamheden? Zijn er gevolgen voor de branche als geheel? Kan de situatie wellicht zorgen voor een positief gevolg?

Shirley Schelkers

Ondernemer, SD Communicatie

“De eerste weken van de coronacrisis zijn we met het team van MKB Westland dagelijks druk geweest met alles rondom corona. In diezelfde weken zijn we als SD Communicatie voor onze opdrachtgevers bezig geweest om medewerkers en klanten goed te informeren. De grootste piekdrukte is er nu van af. Bij het uitgeven van relatiemagazines zie je wel de gevolgen; enkele gaan niet door, andere verschijnen digitaal of stellen de uitgave uit tot het najaar.

Uiteindelijk zal de communicatiebranche wel weer aantrekken; bedrijven en ondernemers moeten blijven ondernemen en daarbij is een goede communicatie van groot belang. We bieden een breed pakket aan diensten; campagnes, strategie-ontwikkeling en een combinatie van offline en online communicatie. Deze crossmediale campagnes zie je een grote vlucht nemen momenteel.

Dat is ook het positieve gevolg van deze crisis; je merkt dat er nog meer online wordt gewerkt, zowel tussen collega’s als met opdrachtgevers. Uiteindelijk kan dit veel rust geven en ook op de weg is het minder druk. Social media is ook een manier om te communiceren die door veel bedrijven is herontdekt, het uitbesteden hiervan zorgt voor bedrijven voor veel rust. Uiteindelijk wil je toch zichtbaar zijn en blijven.”