MKB Westland aan het woord (Rob Starrenburg)

Rob Starrenburg

Ondernemer, Tendenz Kappers

“De gevolgen voor onze branche zijn erg groot; we moeten allemaal zoeken naar een nieuwe balans. Toch is het ook erg goed om te zien hoe waardevol het kappersvak wordt gevonden. We zijn acht weken dicht geweest, dan is het een uitdaging om alles weer op te pakken. Je legt eigenlijk een vergrootglas op je bedrijf en dan zie je soms mogelijkheden die je eerder nog niet zag. Vandaag leren we van gisteren.

Voor iedereen was het een onzekere tijd, maar voor een ondernemer des te meer. Je hebt geen idee welke kant deze situatie op gaat. Bij een normaal lopend bedrijf maak je prognoses en kun je doelen daarop afstemmen, maar de coronacrisis is niet te sturen.

We hebben nog meer focus op Simon Sineks ‘WHY?’; wat is onze doelstelling? Waar doen we het voor? Als ik de veerkracht in het team, de doorontwikkeling, de innovatie en de dankbaarheid van onze klanten zie, heb ik groot vertrouwen in de toekomst. Ik ben trots op ons ambacht en hoop dat we het einde van het jaar in een normale balans kunnen afsluiten.”