MKB Westland aan het woord (Jennifer Fluitman – Marinussen)

Jennifer Fluitman – Marinussen

Notaris en estate planner, Westport Notarissen

“In een crisis als deze zie je dat familierecht weer veel aandacht krijgt; enerzijds omdat er bewustzijn is om alles goed te regelen, anderzijds omdat er simpelweg meer overlijdens en daarmee nalatenschappen te betreuren waren. Bij het vastgoed zie je dat de particuliere woningverkoop wel doorgaat, maar het commercieel vastgoed maakt even pas op de plaats. Ook internationale deals tussen bedrijven worden momenteel uitgesteld.

Binnen het notariaat moeten veel akten in persoon worden getekend. Hoewel er veel wordt thuisgewerkt, moet ook het kantoor zo flink worden aangepast. Ook ons digitale label ‘Raak Notarissen’ kende een beduidend hogere belangstelling.

In de toekomst zie ik dan ook dat het goed denkbaar is dat thuiswerken onderdeel wordt van het normale werkproces. Sowieso heb ik er flink wat nieuwe collega’s bij; het notariaat binnen Westland Partners is gefuseerd met het Rotterdamse Heeswijk Notarissen tot Westport Notarissen. Deze nieuwe, robuuste organisatie is klaar voor de toekomst.”