MKB Westland aan het woord (Eric de Winter)

Eric de Winter

Directeur, De Winter Logistics

“De sierteeltsector is aan het begin van de coronacrisis bijzonder hard geraakt. Als logistiek dienstverlener die hoofdzakelijk actief is in deze sector, werden wij dus net zo hard getroffen. Er was sprake van een omzetdaling van 65%. Gelukkig is er vervolgens een goed herstel opgetreden, elke week ging het een stukje beter en vanaf week 17 zitten we weer op de ‘normale omzet’. Vanwege het seizoensmatige werk kunnen wij geen beroep doen op enige overheidssteun.

Toch zijn er ook positieve gevolgen, je ziet weer nieuwe mogelijkheden en het maakt je innovatief om zaken anders te bekijken en daarop te anticiperen. Iedereen is toch wel weer een beetje wakker geschud. Men waardeert de goede dingen van het leven weer meer en ook gewone bezigheden worden straks positief ontvangen, op het moment dat er weer meer ruimte komt.

De sierteeltsector is een prachtige branche en heeft mooie toekomstperspectieven en ontwikkelt zich volop. We ondervinden met ‘corona’ wel de kwetsbaarheid van de mens en daar zullen we in de toekomst meer rekening mee moeten houden. Het heeft bewezen dat je als bedrijf financieel sterk moet zijn om zulke zaken te overleven en je ziet dat we elkaar als mensen heel hard nodig hebben. Dat hebben we de afgelopen periode ook gezien; hulp en steun werd veel geboden en daar hebben wij als bedrijf ook ons steentje aan bijgedragen.”