Masterclasses AI groot succes

Op dinsdag 19 maart organiseerde MKB Westland samen met de Denktank Digitalisering twee masterclasses AI in het World Horti Center, waar ruim 180 ondernemers uit Westland zich verzamelden voor een diepgaande verkenning van de mogelijkheden van Kunstmatige Intelligentie (AI). Het evenement bood een unieke kans om meer te leren over AI en praktische voorbeelden te verkrijgen over het gebruik ervan.

De ochtend begon met een presentatie van Linda Terlouw, AI-specialist bij ICRIS B.V. Met haar zowel technische als juridische achtergrond deelde Terlouw met de aanwezigen hoe AI foto’s en videobeelden kan analyseren, met sprekende voorbeelden zoals een meeuw die alleen door AI werd herkend op het strand, maar niet in een bosrijk gebied. Terlouw legde uit hoe dit kwam door simpel uit te leggen hoe dit soort complexe technologie werkt. Ze gaf aan dat AI een krachtig hulpmiddel voor Westlandse organisaties kan zijn, maar dat er ook risico’s aan verbonden zijn, zoals discriminatie, hacking en het lekken van persoonsgegevens.

Na Terlouws betoog nam Renée van Holsteijn het woord, een expert in het toepassen van AI op een toegankelijke manier voor iedereen. Van Holsteijn bracht praktische toepassingen van AI naar voren, zoals het bellen met een AI-robot die haar tips gaf over netwerken en tijdens het ontbijt nam ze een video op waarin haar Nederlands gesproken tekst plotseling in het Pools werd vertaald. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de praktische toepasbaarheid van AI die werden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst.

Patrick Jordens blikt namens het bestuur terug op een zeer geslaagd event. ‘Dit laat zien dat MKB Westland een zeer waardevol kennisplatform is voor ondernemers. Het grote aantal niet-MKB leden onder de aanwezigen was opvallend. Wij willen er voor alle ondernemers zijn, maar uiteindelijk is het onze ambitie om ook deze organisaties te verwelkomen als lid. Samen staan we sterker.  Mooi om te zien hoe groot het animo voor dit event was. Daaruit blijkt wel dat digitalisering echt leeft. We zijn blij dat we dit met hulp van Gemeente Westland konden realiseren’.

Lees hier meer over de presentatie van Linda.

Lees hier meer over de presentatie van Renée.

Foto’s: Mabel Bohms