KVO: 1e ster behaald door samenwerking ondernemers, gemeente, politie, brandweer en MKB Westland

De ondernemers in het winkelgebied van ‘s-Gravenzande, politie Den Haag/basisteam Westland, Veiligheidsregio Haaglanden, gemeente Westland en MKB Westland verstevigen hun samenwerking om de veiligheid in het Hart van ’s-Gravenzande te vergroten. Wethouder Karin Zwinkels (Economie) reikte woensdag 17 juli de eerste “ster” uit; oftewel een certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Omdit certificaat te mogen ontvangen, hebben de samenwerkende partijen een pakket aan maatregelen opgesteld. De maatregelen zijn gericht op onder meer brandveiligheid, verkeersveiligheid. Zo moet het centrumgebied van ’s-Gravenzande nog veiliger worden voor ondernemers en het winkelend publiek. De maatregelen zijn gericht op onder meer brandveiligheid, verkeersveiligheid, inbraak, overlast en ondermijnende criminaliteit.

In het Westlandse veiligheidsbeleid is publiek-private samenwerking rond veiligheid een belangrijk thema. “Veiligheid is niet iets van de politie, brandweer en gemeente alleen, maar van ons allemaal”, aldus wethouder Zwinkels. “Samen komen we veel verder. Het is mooi dat we structureel kunnen samenwerken met de winkeliers in ’s-Gravenzande aan een veilig winkelgebied.”

Na de opstart van dit KVO en het behalen van de eerste ster zal het samenwerkingsverband onder leiding van BIZ ‘s-Gravenzande en MKB Westland verder gaan om zo structureel te zorgen voor een schoon, heel en veilig winkelcentrum.

Foto: Thierry Schut