JPT: Samen naar totale gezondheid en welzijn

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat er ook bij ondernemend Westland weer allerlei activiteiten op de agenda staan. Waarschijnlijk kunnen we weer uitkijken naar diverse etentjes, feestjes en feestweken die het zomerseizoen zullen opvrolijken. Het is een tijd van samenkomen, vieren en genieten van de lange, zonnige dagen.

Na een gezellig avondje uit willen we natuurlijk ook weer de volgende dag fris en vol energie aan het werk kunnen gaan. Een goede gezondheid is hierbij een belangrijke voorwaarde. Het handhaven van een gezonde levensstijl tijdens de drukke zomermaanden kan een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onmogelijk.

Om jullie te helpen gezond en energiek te blijven, delen we graag enkele tips:

Drink water, ook op feestjes!

Water is essentieel voor een gezond lichaam. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, afvoeren van afvalstoffen en transporteren van voedingsstoffen. Vooral op feestjes, waar je vaak alcohol drinkt, is het belangrijk om extra water te drinken. Alcohol is een vocht afdrijvend middel, wat betekent dat het je lichaam uitdroogt. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en een kater. Door water te drinken, help je je lichaam gehydrateerd te houden en de negatieve effecten van alcohol te verminderen. Makkelijke tip, neem naast ieder glas wijn ook een glaasje water.

Streef naar 10.000 stappen per dag

Regelmatige lichaamsbeweging is heel belangrijk voor een goede gezondheid. De richtlijn is om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Dit helpt om je gewicht te beheersen, het risico op chronische ziekten te verminderen, je humeur te verbeteren en je energieniveau te verhogen. Wandelen is een eenvoudige en effectieve manier om je stappentelling te verhogen. Maak er een gewoonte van om elke dag een wandeling te maken, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze of na het eten.

Eet ten minste 5 porties groenten en fruit per dag

Groenten en fruit zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Ze dragen bij aan een gezond immuunsysteem, een goede spijsvertering en een lager risico op chronische ziekten. Probeer elke dag minimaal 2 porties fruit en 3 porties groenten te eten. Voeg bijvoorbeeld wat wortel toe aan jouw havermout ontbijtje, zo kom je ook ’s ochtends aan voldoende groente. Varieer en kies voor verschillende kleuren en soorten.

Verminder stress

Stress kan een negatieve invloed hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken te oefenen, zoals yoga bij Andre, meditatie of ademhalingsoefeningen bij Miranda. Maak ook tijd voor leuke activiteiten die je helpen om te ontspannen.

Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor het lichaam om te herstellen en op te laden. De meeste volwassenen hebben 7-8 uur slaap per nacht nodig. Zorg voor een regelmatige slaaproutine, ga op tijd naar bed en vermijd cafeïne en alcohol voor het slapengaan. Slaaptherapie helpt, maak een afspraak bij onze coach Jeroen Droppert en merk direct verschil bij de eerste nacht.

Beweeg op een manier die je leuk vindt

Het is belangrijk om een manier van bewegen te vinden die je leuk vindt, zodat je het langer volhoudt. Kies voor een activiteit die je uitdaging biedt en waar je plezier aan beleeft. Dit kan sporten zijn, wandelen, fietsen, dansen, of zwemmen.

Maak een gezond weekmenu

Door een weekmenu te maken, zorg je ervoor dat je altijd gezonde maaltijden in huis hebt en minder snel in de verleiding komt om ongezond te eten. Plan recepten die je lekker vindt en die passen binnen jouw voedingsbehoeften. Soms kan het ook helpen om op voorhand al wat gerechten klaar te maken. Meal-preppen scheelt de rest van de week veel tijd en je weet dat je gezond eet.

Lees etiketten

Voordat je een product koopt, is het belangrijk om het etiket te lezen. Let op de hoeveelheid calorieën, vet, suiker en zout. Kies voor producten met een lager gehalte aan deze voedingsstoffen. Soms kan dit veel schelen als het gaat om het totale aantal kcal die je op een dag inneemt.

Eet met aandacht

Neem de tijd om te eten en geniet bewust van je maaltijd. Kauw je eten goed en vermijd afleidingen zoals tv of je telefoon. Mindfull eten kan je helpen om minder te eten en meer te genieten van je eten.

Beloon jezelf

Beloon jezelf af en toe voor je gezonde keuzes. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en op het goede spoor te blijven. Kies gezonde beloningen, zoals een nieuw sportoutfit of een uitstapje naar de natuur!

Deze tips zijn ons aangeboden door JPT in Naaldwijk.

Bij JPT in Naaldwijk geloven ze dat gezondheid meer is dan alleen een fit lichaam. Ze geloven dat fysieke en mentale gezondheid nauw met elkaar verbonden zijn en dat je beide nodig hebt om optimaal te kunnen presteren en te genieten van het leven.

Daarom bieden ze bij JPT een totaalconcept aan van diensten die gericht zijn op het verbeteren van zowel je fysieke als mentale gezondheid. Hun team van gediplomeerde specialisten, waaronder personal trainers, coaches, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en lifestylecoaches, staan klaar om je te begeleiden op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen, je conditie wilt verbeteren of stress wilt verminderen, bij JPT vind je de juiste ondersteuning en begeleiding. Ze nemen de tijd om je te leren kennen en je doelen te begrijpen. Op basis hiervan stellen ze een persoonlijk plan op maat voor jou op, zodat je met maximale motivatie en resultaat aan de slag kunt.

Hun professionele en vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en je volledig kunt concentreren op je training en/of coaching-sessie. Ze werken met een resultaatgerichte aanpak en volgen je voortgang nauwkeurig op, zodat je altijd gemotiveerd blijft en je doelen behaalt.

Bij JPT kun je terecht voor onder andere:

 • Personal training
 • Bodytec training
 • Hoogtetraining
 • Small group training
 • Fysiotherapie & Fysio-bodytec
 • Manuele therapie e.s.
 • Business- & Lifestyle Coaching
 • Cryotherapie
 • Zuurstoftherapie
 • Diverse massages
 • Voeding- en lifestyleadvies
 • Bars
 • Mindfulness
 • Preventieve Medische Onderzoeken
 • JPT Business
 • Workshop balans in werk en privé
 • Workshop gezonde voeding
 • Vitaliteitsbundels
 • En meer!

Ben je klaar om te investeren in jouw totale gezondheid en welzijn of die van je medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met hen op voor een intakegesprek. Ze bespreken graag je wensen en doelen en stellen een persoonlijk plan op maat voor jou.

Contact – JPT Naaldwijk – Westland (jptraining.nl)