Jasper van der Voort,  Forum voor Democratie Westland: Nederland wordt bij het grofvuil gezet door de kartelpartijen.

Jasper van der Voort is de voorman van Forum voor Democratie Westland. Momenteel woonachtig in Hellevoetsluis, maar dit voorjaar wordt er (terug)verhuisd naar Westland. Van der Voort werkt als landelijk eventcoördinator bij het landelijk partijbureau van het FVD. 

Een nieuwkomer in de Westlandse politieke arena!

Ik zag dat er veel problemen zijn in het land, je kunt gaan klagen of zelf de handen uit de mouwen steken. Zo ben ik actief geworden.

Je komt uit Hellevoetsluis, daar is een grote gemeentelijke fusie op handen. Moet Westland wellicht met Midden-Delfland fuseren?

Nee, fusiegemeenten zijn funest voor de inwoners, ze zijn totaal niet efficiënt. FVD staat voor vrije gemeenten en niet voor grote fusiegemeenten.

Jullie doen voor het eerst mee in Westland. Met hoeveel zetels is FVD tevreden? 

Wij hebben geen aantal in ons hoofd om tevreden te zijn, het is echt aan de kiezers.

Zou de kiesdrempel omhoog moeten? 

Nee, elke stem telt, ook kleine partijen moeten verkozen kunnen worden.

Hoe staat het met het vertrouwen van Nederlanders in de politiek?

Het is logisch dat er wantrouwen is na al die schandalen en hoe het land bij het grofvuil wordt gezet. FVD is opgericht om dit kartel te doorbreken, de macht terug aan de burgers te geven en de democratie weer te herstellen!

Het vertrouwen herstellen kan middels extra investeringen. Stel: er is plots een bedrag van 10.000.000 euro te besteden. Waaraan besteden jullie dit? 

Lastenverlichting voor de burgers en ondernemers van Westland en betaalbare woningen bijbouwen voor de jeugd.

De lasten voor ondernemers moeten worden verlaagd? 

Er moet compensatie komen, maar het belangrijkste is dat de coronamaatregelen verdwijnen en nooit meer terugkomen. 

Hoe behouden de dorpscentra hun aantrekkingskracht? 

Er moet mogen geen panden leeg staan. FVD wil vooral lokale winkels in de winkelstraten en geen grote coöperaties die alles opkopen. Mensen willen naar hun eigen winkel gaan in plaats van naar grote ketens.

Wat is jullie visie op de indeling van de beperkte ruimte?

Glas, bedrijfsterrein, wonen, recreatie, natuur, het is allemaal mogelijk. We willen in ieder geval geen windmolenparken of zonnepanelenweides in Westland. Ook willen we geen extra statushouders, zorg eerst dat Westlanders voorrang krijgen op een woning in Westland.