Henk Salome nieuwe voorzitter MKB Westland en lokale aanjager MVO Westland

Op donderdag 18 juni was het weer tijd voor ‘BeachPreat’. Net als voorgaande jaren was Bondi Beachclub het decor voor deze zomerse netwerkbijeenkomst van MKB Westland. De bijeenkomst werd druk bezocht, er waren meer dan 200 ondernemers. Alle ingrediënten waren aanwezig, zodat het een perfecte, zomerse en gezellige ‘Beachpraet’ werd in een ongedwongen sfeer.

Het meest opvallende nieuws deze avond is dat Henk Salome de nieuwe MKB Westland voorzitter wordt. Hij neemt het stokje over na de Eindejaarsbijeenkomst in november. Maar dat niet alleen. Salome wordt per ingang van 1 september tevens de nieuwe aanjager van MVO Westland. Dit werd bekend gemaakt door wethouder Sociale Zaken Mohamed el Mokaddem. Henk Salome heeft meer dan dertig jaar voor de Van Duyn Groep en later het concern Dutch Flower Group gewerkt. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van de bedrijven van het concern en het versterken van de sierteeltsector in Nederland.

Vooraf was er de Algemene Leden Vergadering voor het bestuur en leden van MKB Westland, waarin Desirée Curfs aftredend voorzitter was en Henk Salome gekozen werd als haar opvolger. Desirée neemt officieel afscheid van het voorzitterschap ná de Eindejaarsbijeenkomst. Marc van Kampen werd tijdens de vergadering herkozen als bestuurslid en zet zich de komende periode weer in voor de ondernemersvereniging.

Desirée Curfs opende de ‘BeachPraet’ met een welkom voor alle aanwezigen. De voorzitter benadrukte nog maar eens wat het belang is van MKB Westland. Naast de 4 netwerkbijeenkomsten die jaarlijks op de agenda staan maakt de club zich sterk voor een gezond ondernemersklimaat in Westland. Partner van dit event, MVO Westland, zorgde voor een frisse wind deze avond. Zij introduceerde het ‘netwerken nieuwe stijl’. Alle aanwezigen werden in groepjes gedeeld en kregen 1 minuut de tijd om zichzelf voor te stellen. Een groot succes, want zo werden er veel nieuwe contacten opgedaan!

Na het ‘netwerken nieuwe stijl’ kwam wethouder Mohamed el Mokaddem aan het woord. Hij maakte de nieuwe lokale aanjager, Henk Salome, van MVO Westland bekend.

“We zijn erg blij met Henk als nieuw gezicht van MVO Westland. Henk is ondernemer pur sang en heeft daardoor een goed beeld wat er gevraagd wordt vanuit de werkgevers. Daarnaast heeft hij een breed netwerk binnen Westland, zodat hij de MVO-accountmanagers kan helpen om het aantal MVO Partners uit te breiden. We zijn erg blij dat hij zijn groene hart laat spreken en zich voor dit gezamenlijke doel in wil zetten.” Aldus Mohamed el Mokaddem.

Na het officiële gedeelte werd er een 4-gangen Walking Dinner geserveerd en werd er volop genetwerkt onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. We kijken terug op een zeer geslaagde editie!

Foto’s: Rolf van Koppen Fotografie