HART ONDER DE RIEM DOOR ONS BESTUUR

Een week geleden kon niemand bevroeden dat Nederland zo op slot zou gaan. Ook Westland gaat gebukt onder de gevolgen van het Coronavirus. Dat geldt voor de sierteelt, de handelsbedrijven en transporteurs vanwege het stilleggen van de export. Dat geldt nu ook voor cafés, evenementenlocaties, restaurants en zwembaden vanwege de verplichte sluiting. De pijn zal ook gevoeld gaan worden door de winkeliers die een terugloop van bestellingen zien en het wegblijven van klandizie.

Nu zijn ondernemers creatief en schieten de bezorgservices als paddenstoelen uit de grond! Ook zijn er ondernemers die door middel van het verkopen van cadeaubonnen (soms zelfs met een soort rente) de omzet nog wat opvijzelen. Het is geweldig om te zien hoe creatief ondernemers zijn in deze moeilijke tijd. Op onze website leest u welke (bezorg)mogelijkheden er zijn in de diverse kernen.

Ook MKB Westland is direct in actie gekomen! Afgelopen zaterdag is het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd om het betalen van de onroerend zakenbelasting op te schorten. Voorts is gevraagd om een lobby te starten richting de landelijke overheid om steun te geven aan gedupeerde bedrijven in het midden- en kleinbedrijf, maar ook in andere sectoren. MKB Westland is wel eens kritisch op de (gemeentelijke) overheid, maar momenteel moeten we schouder aan schouder staan. Samen de economie draaiende houden en te zijner tijd er weer bovenop krijgen.

In onze nieuwsbrief leest u verder op welke wijze MKB Westland zich inzet voor ondernemers zoals u. Rest mij niets dan te zeggen wat zovelen momenteel doen; volg de richtlijnen van het RIVM, maak verstandige beslissingen en zie om naar elkaar.

Alleen met elkaar kunnen we deze crisis te boven komen.

Shirley Schelkers
Voorzitter MKB Westland