HaringPraet in andere vorm ook succesvol

Normaliter genieten ruim 200 leden en genodigden op een zonovergoten terras van Unicum Elzenhagen van de Hollandse Nieuwe. De veiling van het Eerste Vaatje wordt vakkundig geleid door Alphons de Wit en de fraaie opbrengst voor het goede doel stemt iedereen tevreden. Een prachtige manier om de zomer in te luiden en het netwerkseizoen even af te sluiten.

Dit jaar was alles een beetje anders. HaringPraet wordt normaliter in de laatste week van juni georganiseerd, maar dit jaar was er geen fysiek feestje. Dat heeft MKB Westland er niet van weerhouden een haringparty te bezorgen bij de leden. Bestuursleden van MKB Westland hebben, met enige hulp, bij een kleine 300 leden een zomerse goodiebag bezorgd met onder meer haringbonnen, plantjes, wijn en zoute koekjes. Uiteraard werden al deze producten bij lokale ondernemers (en MKB-leden) aangeschaft.

Ook was in elke tas een waardebon gestopt die bij een Westlandse ondernemer is te verzilveren. “Winkels kunnen altijd een oppepper gebruiken, vandaar dat we waardebonnen van verschillende winkelcentra in enveloppen hebben gestopt. Dit is ‘blind’ gebeurd, zodat er nu leuke verrassingen in de envelop zaten. Een Waterings bedrijf dat een bon van Monster krijgt of een Lierse ondernemer die nu in ’s-Gravenzande kan gaan winkelen. Deze kruisbestuiving was nog een extra verrassing”, zegt voorzitter Shirley Schelkers. “De geste werd met veel enthousiasme ontvangen. Wij wilden alle ondernemers een positieve boost geven.”

De eerste tassen zijn op het Naaldwijkse Wilhelminaplein uitgereikt aan de partners van MKB Westland; Bij5, JUVA, Rabobank, Unicum Elzenhagen, Westmedia, Westport Notarissen en WOS. Na de uitreiking van de goodiebags is er geproost en werd er aangevangen met de verspreiding.

Speciale dank van het bestuur van MKB Westland gaat uit naar Unicum Elzen-
hagen. “Het is heel erg fijn om te zien dat Eddy Moerman begrip heeft gehad voor de situatie dat HaringPraet geen doorgang kon vinden. In de goedgevulde tas heeft hij daarnaast ook zorggedragen voor een waardecheque en een goede fles wijn. Wij hopen volgend jaar weer een regulier evenement neer te kunnen zetten. Dit was een mooi alternatief, maar er gaat niets boven Haringpraet bij Unicum in Poeldijk”, besluit Shirley.