Greve Banden wint MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2015

Greve Banden uit De Lier is de winnaar geworden van de 9e editie van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Het bedrijf won daarnaast de deelprijs voor Marketing & Communicatie. De deelprijs ‘meest onderscheidend’ werd gewonnen door  Kester2Wielers en AH Vrij ging er vandaar met de deelprijs ‘strategie’. De Eindejaarsbijeenkomst op 26 november jl. in de Oude Kerk in Naaldwijk was een groot succes. Ruim 300 Westlandse ondernemers waren aanwezig bij de netwerkbijeenkomst.

Henk Salome, voorzitter MKB Westland, vertelde in zijn openingswoord zeer content te zijn met het gemeentelijk inkoopbeleid. Er wordt meer via onderhandse aanbestedingen ingekocht en de lokale en regionale ondernemers krijgen meer aandacht. “De mogelijkheden voor het Westlandse bedrijfsleven worden verruimd en daar zijn wij, het bestuur van MKB Westland, erg blij mee”. Ook noemde de voorzitter de doelen voor 2016 waarin er o.a. meer gecommuniceerd gaat worden naar de leden en er vernieuwing komt in de evenementen. De voorzitter vertelde ook dat hij het belangrijk vindt dat MKB Westland visie geeft op ontwikkelingen voor de komende 5 tot 10 jaar in Westland. “We zien o.a. een forse leegstand van winkelpanden in de kernen. Kenners verwachten dat we de ondergrens nog niet bereikt hebben. De vraag is dan ook hoe we het centrum interessant houden voor de huidige groep winkeliers. We hebben het streven om in het voorjaar met een 1e rapportage te komen”, aldus de voorzitter.

Desirée Curfs, de voorganger van Salome, kreeg een waardig afscheid. Henk Salome bedankte haar voor 6 jaar voorzitterschap en kreeg als dank voor haar inzet een mooi geschenk uit handen van Edward Koornneef. Desirée complimenteerde de Westlandse ondernemers. ”Ik heb nog nooit zo een enorme ondernemers mentaliteit gezien als in het Westland”, sprak de oud voorzitter.

Na het welkomstwoord was het de beurt aan juryvoorzitter Lars Boellaard om de prijzen uit te reiken. Greve Banden wint de ‘Marketing en communicatie’ prijs. Hoe zij hun bedrijf hebben neergezet is bewonderingswaardig te noemen. Wilco Greve heeft de verhuizing van Maasdijk naar De Lier voortvarend aangepakt. Binnen 6 maanden stond er een gloednieuw pand dat zelfs 2 keer zo groot is geworden. Het profiel van het bedrijf is helder. Het is een prachtig gebouw, met een mooie zichtlocatie en een zeer heldere aanduiding. Het groene logo spat er vanaf, aldus de jury. Het logo is niet alleen duidelijk te zien op de gevel, maar wordt overal doorgevoerd. Van binnen en buiten is de groene ‘Greve Banden stijl’ consequent doorgevoerd. Wilco heeft alles zelf bedacht en uitgevoerd en daar heeft de jury bewondering voor.

Kester2Wielers wint de prijs ‘Meest onderscheidend’. De jury was zeer onder de indruk van de lifestyle fietsenwinkel. Je vindt bij de Wateringse winkel alles op het gebied van (sport)fietsen, fietskleding en accessoires en dit alles volgens de laatste trends. De brug die zij geslagen hebben tussen fietsen, mode en lifestyle, maakte diepe indruk op de jury en maakt Kester2Wielers dan ook een terechte winnaar ‘Meest onderscheidend vermogen in de branche’. Alles in de winkel is tot in de puntjes geregeld. Je ‘proeft’ de kwaliteit van de tweewielerzaak en daar heeft de jury bewondering voor. Het is heel helder waar de ondernemer voor kiest en hij wil daarin ook de beste zijn. Dat hij in 2013 ‘fietsenwinkel van het jaar’ is geworden bewijst dat hij opvalt, ook in zijn eigen sector.

AH Vrij, Groen, Grond en Infra wint de prijs in de categorie ‘strategie’. De jury heeft besloten dat zij de beste strategie hebben. AH Vrij is een familiebedrijf met korte lijnen, waar de klant centraal staat. Het bedrijf maakte indruk op de jury en ziet de onderneming als een gezond bedrijf met een goed personeelsbeleid. AH Vrij wil niet te veel afhankelijk zijn van derden en doen en kunnen daardoor veel zelf. Jan Vrij weet wat er in zijn markt gebeurt en neemt ook verantwoordelijkheid binnen zijn branche en stuurt zijn onderneming aan als een échte ondernemer. Dat duurzaamheid verweven is in hun bedrijfsvoering is erg mooi om te zien. De ‘nieuwkomer’ in Westland is uniek in zijn soort, doordat zij 3 dingen combineren; groen, grond en infra. Daarnaast werken zij veel voor overheden en dat maakt ze onderscheidend. De jury vindt dat deze onderneming een zeer mooie eyecatcher is voor het Westland!

Na de uitreiking van de deelprijzen werd er een filmpje getoond waarin Greve Banden als overall winnaar bekend werd gemaakt. Unaniem heeft de jury besloten dat Greve Banden de overall winnaar is. Wilco Greve is dé ondernemer van 2015. Het full-service bandenbedrijf gevestigd in een hypermodern pand in De Lier beschikt over alle know-how in elke tak van de bandenbranche. De jury werd geraakt door de passie, lef, bevlogenheid en het ondernemerschap van het bedrijf. Sinds de oprichting in 2010 zijn zij zich continu blijven ontwikkelen. Je merkt de bevlogenheid van de medewerkers. Het is duidelijk hoe het bedrijf zich wil positioneren: een kwaliteitsbedrijf gericht op service. Die servicegerichtheid maakt het bedrijf onderscheidend. In de gloednieuwe en sfeervolle ontvangstruimte zie je dit o.a. terugkomen. Klanten kunnen, terwijl er in de ruimte ernaast hard gewerkt wordt, onder het genot van een kopje koffie ontspannen, televisie kijken, hun telefoon opladen en lezen in de loungehoek. De uitstraling van het bedrijf is indrukwekkend te noemen. Zo clean en fris, alles klopt. De jury vindt het mooi om te zien dat de ondernemer zoveel energie steekt in een werknemer met een afstand op de arbeidsmarkt. In een kleinere onderneming is het juist knap dat er zoveel energie wordt gestopt in iemand die echt van waarde is voor het bedrijf. Dat het dan ook lukt om zo iemand daadwerkelijk succesvol te laten zijn, maakt indruk op de jury. Op punten als ‘Visie’ en prestaties op het gebied van ‘Marketing en Communicatie’ scoort Greve Banden zelfs bovengemiddeld. Daarnaast onderscheiden zij zich in hun branche en blijven zij zoeken naar nieuwe markten.

Greve Banden is dan ook een terechte winnaar van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2015.

Na de uitreiking van de forse bekers en juryrapporten maakten de vele aanwezigen gebruik van de gastvrijheid in de Oude Kerk om uitgebreid te netwerken onder het genot van een overheerlijk Wild buffet. We kunnen terug kijken op een spannende, mooie avond.