Fitwinkel Naaldwijk: Sporten motiveert!

Een gezonde leefstijl en voldoende lichaams-beweging zijn belangrijk. Niet alleen om het lichaam in goede conditie te houden, maar ook voor de mentale ontspanning. Lichamelijk actieve werknemers functioneren beter, verzuimen minder en zijn meer gemotiveerd. Steeds meer werkgevers stimuleren dan ook het sporten onder hun werknemers.

Paul van der Hoeven, sinds medio 2016 eigenaar van Fitwinkel Naaldwijk, ervaart al jaren hoe sporten hem veel energie oplevert. Sterker nog, het heeft hem gemotiveerd om op zakelijk gebied het roer om te gooien. Hij verruilde het ondernemerschap in de bloemenexport voor een eigen zaak in cardio- en fitnessapparatuur. Met succes. Inmiddels levert hij apparatuur en kleine fitness artikelen aan onder andere particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, personal trainers, fysiotherapeuten en verzorgingstehuizen.

Zelf ervaren

De winkel van Paul maakt deel uit van de landelijke soft-franchiseketen Fitwinkel en levert bijna alle merken fitnessapparatuur door de gehele Benelux. De ruim 600m2 showroom, die is verdeeld over twee etages, is meer dan een winkel alleen. Het is een belevingsruimte, waarin alle apparatuur kan worden uitgeprobeerd. Daarbij kan de klant rekenen op professioneel advies over hometrainers, crosstrainers, loopbanden, roeitrainers en krachtstations. Maar ook over kleine fitness accessoires zoals dumbbells, weerstandsbanden, massagerollers, fitnessmatten en zelfs voedingssupplementen. “We vormen een enthousiast team, bestaande uit jonge mensen met humor en een enorme dosis inzet,” zegt Paul, “Onze uitdaging is ervoor te zorgen de juiste apparatuur te matchen met de juiste klant. Daarnaast besteden we volop aandacht aan het goed informeren over het gebruik en de beste manier van trainen.”

Hoewel Fitwinkel de mogelijkheid biedt om via de webshop fitnessapparatuur te bestellen, ervaart Paul dat het daadwerkelijk aanvoelen en uitproberen van een product in de showroom zelf tot de beste keuze leidt. “Een via de webshop aangeschaft artikel blijkt in de praktijk vaak niet helemaal aan de wensen en verwachtingen te voldoen. Het echte ervaren, ondersteund door ons advies, vormt de beste basis voor een aankoop,” licht Paul toe. “Tevens hebben wij geen invloed op de aftersales zoals montage en garantie afhandeling wanneer het apparaat online is gekocht. Dit wordt dan vanuit Hengelo geregeld. Graag geven wij onze eigen (montage)service en garanties. Hiervoor staan wij al goed bekend bij de sportieve gebruiker in Zuid Holland, Noord Holland, Zeeland, Utrecht, Brabant, Groningen en zelfs daarbuiten!”

VAN A TOT Z

Westlanders zijn harde werkers en mogen daar trots op zijn. Maar naast werken moet er ook tijd zijn voor ontspanning en beweging. Steeds meer ondernemers zien dit in en willen hun personeel hierin stimuleren. “Daar dragen wij graag aan bij,” legt Paul uit, “Zo bieden wij totaalpakketten. Dat betekent niet alleen dat wij een complete sportruimte inrichten, maar ook zorgdragen voor goede aftersales. Het is belangrijk dat apparatuur op de juiste manier gebruikt wordt. Gaat er iets niet goed, of raakt een werknemer geblesseerd, dan wordt daar aandacht aan besteed.” Fitwinkel Naaldwijk ondersteunt ook daarin en kan een ondernemer desgewenst in contact brengen met een voedingsconsulent, personal trainer of fysiotherapeut.

Uiteenlopende bedrijven en instellingen gaan over tot aanschaf van sportfaciliteiten en dat is een mooie ontwikkeling. “Het samen met collega’s sporten op het werk heeft naast het positieve effect op de gezondheid, een sociale functie.” En ook dat draagt bij aan een gemotiveerde en energieke werknemer.

Sport feeds the brain!