Financial lease: Voor veel meer dan alleen auto’s

De eerste keer dat een ondernemer mij de vraag stelde of hij met financial lease ook een verreiker kon aanschaffen, moest ik het antwoord schuldig blijven. Ik was nog maar net gestart als Adviseur MKB bij Rabobank en een verreiker? Daar had ik nog nooit van gehoord. Inmiddels heb ik al heel wat shovels, heftrucks en elektrisch gereedschap voorbij zien komen, maakte ik kennis met robotisering en zag ik een 3D-printer aan het werk. Sindsdien weet ik dat Rabo Lease een interessante optie kan zijn voor het aanschaffen van een diversiteit aan bedrijfsmiddelen.

Kortom, in mijn functie als Adviseur MKB bij Rabobank ging er een hele wereld voor me open. Je kunt dus veel meer leasen dan alleen auto’s of bedrijfswagens. Dat is fijn voor ondernemers, want de voordelen van financial lease zijn groot. Stel, je wilt je bedrijf laten groeien en hebt daarvoor bepaalde machines of apparaten nodig, maar je hebt niet genoeg financiële ruimte voor de aanschaf. Afhankelijk van je financiële situatie kan financial lease in dit geval een optie zijn. Ook als je een gebruikt bedrijfsmiddel op het oog hebt. Als je kiest voor Rabo Lease word je zelf eigenaar van het bedrijfsmiddel – en profiteer je dus van de fiscale voordelen daarvan. Bovendien kun je het direct gebruiken. Aan het einde van de leaseperiode blijft het bedrijfsmiddel van jou.

Heb je wel voldoende financiële middelen om een nieuw bedrijfsmiddel zelf te betalen, dan kan financial lease nog steeds een goede optie zijn. Bijvoorbeeld omdat je ook andere investeringen wilt doen, zoals in de verduurzaming van je bedrijfspand. Of omdat je genoeg werkkapitaal wilt hebben voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Het leukste aan mijn werk vind ik om daarover mee te denken met ondernemers. Wat zijn je toekomstplannen en hoe kan Rabobank je ondersteunen zodat jij volgend jaar de investeringen kan doen die jouw bedrijf nodig heeft? Zo blijf ik op mijn beurt graag weer leren van de ondernemers als ik weer eens een apparaat of machine tegenkom waarvan ik nog nooit heb gehoord. Ik laat me graag verrassen!

Wil jij je bedrijf ook laten groeien met financial lease? Ik denk graag met je mee.
Fleur van Holstein
Adviseur MKB Rabobank

Fleur.van.Holstein@rabobank.nl