Even voorstellen: Henk Salome

Mijn wieg stond in 1954 in Den Haag. Op jonge leeftijd verhuisde ik al met mijn ouders naar Rijswijk. In 1980 maakte ik voor het eerst echt kennis met Westland, toen ik als financieel medewerker ging werken voor Frans Boers Transport/Garagebedrijf Stolk. Het bleek het begin van een maatschappelijke carrière die zich tot op de dag van vandaag in dit mooie gebied afspeelt. In 1982 ben ik met mijn vrouw ook gaan wonen in Westland, waar we ook nu nog altijd tot ons plezier woonachtig zijn. Voor de échte Westlanders onder ons: we wonen in het voormalige pand van tandarts Langeveld in Naaldwijk, dan gaat er bij veel lezers vast een belletje rinkelen.

In 1983 maakte ik de overstap naar de sierteeltsector, ik kwam in een financiële functie terecht bij Sions Plant. Om een heel lang verhaal kort te maken: via diverse fusies en mijn eigen ontwikkeling heb ik mij uiteindelijk op kunnen werken tot directeur van de Dutch Flower Group, een consortium van 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die samen de gehele internationale sierteeltketen bedienen. Naast mijn werk als directeur van de Dutch Flower Group, vertegenwoordigde ik in die periode de sierteeltsector ook als bestuurslid in diverse organisaties. In 2014 zei ik op 60-jarige leeftijd mijn werkzame leven vaarwel. Ik nam afscheid met een receptie in de Oude Kerk in Naaldwijk, waarbij ik tot mijn grote verrassing werd geridderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Een mooie blijk van waardering, waar ik heel blij mee was en nog altijd ben. Fijn was ook dat mijn ouders hier nog bij aanwezig mochten zijn.

Vanaf 2015 had ik mijn handen helemaal vrij om de dingen te doen die ik leuk vond. Zo was ik al voorzitter van LTC Naaldwijk en initiator van serviceclub Kiwanis (bekend van Culinair Westland). Ik werd na mijn pensioen tevens voorzitter van Stichting Hospice Beukenrode en MKB Westland. Daarnaast vervul ik momenteel nog enkele commissariaten, waarbij ik het belangrijk vind om mijn opgedane kennis en praktijkervaring met andere organisaties te delen. Verder houd ik ervan om met mijn vrouw mooie reizen te maken, we gaan regelmatig voor een langere periode op stap. Daarnaast fiets en fitness ik regelmatig. Sinds kort, en dat is een primeur, ben ik samen met mijn vrouw ook actief op de golfbaan!

Met MKB Westland tot slot hebben we de afgelopen jaren goede stappen gezet. We mochten diverse nieuwe MKB-leden en jonge bestuursleden verwelkomen, zoals centramanager Marjan Naaktgeboren en beleidsmanager Roel Batelaan. Ook zijn er diverse nieuwe activiteiten en events ontwikkeld en geven we in samenwerking met Uitgeverij West Media het magazine Streamer uit. Allemaal positieve ontwikkelingen, die de continuïteit en stabiliteit voor MKB Westland verder versterken.