Mark Tuitert inspireert Westlandse ondernemers:

Bereik met jouw team the next level!

Het Energiek Ontbijt is het eerste evenement van MKB Westland na de zomer en wordt traditiegetrouw gehouden op de dag na Prinsjesdag. Er is een trouw partnership met Westland Infra Netbeheer en de leden waren dan ook welkom bij het kantoor in Poeldijk. Voorzitter MKB Westland Shirley Schelkers heette alle aanwezigen na een goed verzorgd ontbijt welkom; “Goed om met zoveel ondernemers in deze roerige tijd elkaar op te zoeken en te sparren over de uitdagingen die op ons pad komen.” Directeur Westland Infra Paul Langereis sprak de 150 aangemelde leden toe: “Voor Westland Infra is het Midden- en Kleinbedrijf erg belangrijk, de energietransitie is iets dat we gezamenlijk moeten oppakken, onze kennis en ervaring stellen we graag ter beschikking aan deze ondernemers.”

Spreker tijdens de ochtendsessie was Mark Tuitert, ex-topschaatser en niet voor iedereen bekend, tegenwoordig ook ondernemer. Mark gaf de aanwezigen een inkijkje in zijn carrière als Europees kampioen op de koningsafstand. Een eerlijk verhaal van hard werken, maar ook een beetje geluk. ‘Al heb jij alles gegeven, het kan dat je concurrent dan nog net één duizendste sneller is en die gouden plak voor je neus wegkaapt’. Ook persoonlijke blokkades kunnen je succes in de weg staan. Onbewust bleek de scheiding van de ouders van Mark veel invloed te hebben op zijn prestaties. Pas nadat hij zichzelf op de juiste plek had gezet in het gezin was hij klaar om voor goud te gaan. En of het al die uren trainen, al die inzet waard was geweest kon hij met een volmondig ‘ja!’ beantwoorden.

Afsluitend was het woord aan juryvoorzitter Lars Boellaard van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs. Hij blikte vooruit naar de uitreiking van de 15 editie op donderdag 24 november. De uitreiking zal dit jaar weer in de Oude Kerk plaatsvinden. De avond wordt in een vernieuwd jasje gestoken; het zal een feestavond worden waar de ondernemers in het zonnetje worden gezet. “Voor die tijd moet de jury aan de slag om te bekijken wie de prijs dit jaar verdient. Tot 26 september is het publiek nog in de gelegenheid bedrijven aan te melden voor deze prijs.”

Foto’s door Mabel Böhms.