Energiek Ontbijt succesvol evenement in coronatijd

Al jarenlang organiseert MKB Westland in september een Energiek Ontbijt bij Westland Infra in Poeldijk. Vanwege corona was het dit jaar helaas niet mogelijk om op deze bekende locatie een evenement te organiseren en uiteindelijk is besloten uit te wijken naar De Kiem in ’s-Gravenzande. Voorzitter Shirley Schelkers is blij dat het evenement doorgang heeft kunnen vinden: “In juni hebben we HaringPraet op een andere manier georganiseerd, we zijn naar de leden toe gegaan met goedgevulde zomertas. Het laatste fysieke evenement organiseerden wij in maart, we merkten kortom dat leden zaten te springen op een echte samenkomst. Voorafgaand aan de bijeenkomst zijn de maatregelen helder gecommuniceerd aan de aanwezigen. Iedereen heeft zich prima gehouden aan de richtlijnen.”

Richard Engelfriet

Socioloog en onderzoeker Richard Engelfriet was gastspreker op de ochtend. Met veel humor en goede praktijkvoorbeelden betoogde hij dat ‘het’ vaak veel simpeler kan: “Je moet als ondernemer een stip aan de horizon formuleren, het proces agile aanvliegen, klanten meenemen in customer journeys en zoveel meer. Ook moeten we zogenaamd onszelf zijn. Eigenlijk moet je als ondernemer vaak juist helemaal niet jezelf zijn. Je moet je richten op wat de klant van je vraagt. Soms zitten allerlei managementhypes daarbij in de weg.”

Netwerken

Kort na het evenement werd bekend dat bijeenkomsten toch weer werden teruggeschroefd qua aantal aanwezig personen. Het Energiek Ontbijt werd dus net op tijd gehouden om 50 mensen te verwelkomen. Bij binnenkomst werden de MKB-leden aan een willekeurige tafel geplaatst, zodat er toch spontaan genetwerkt kon worden. Na het nuttigen van een vers ontbijtje was de bijeenkomst behalve in de zaal ook via YouTube te volgen. Interactie werd zowel met de zaal als online gerealiseerd door middel van Menti, op deze manier werden kijkers betrokken.

Het bestuur van MKB Westland bedankt Westland Infra voor het mogelijk maken van Energiek Ontbijt.