Energiek Ontbijt met Charles Groenhuijsen

In alle vroegte op woensdag 20 september jl. was het weer tijd voor het MKB Westland Energiek Ontbijt. Wegens de verbouwing binnen het pand van hoofdsponsor Westland Infra, vond de netwerkbijeenkomst dit keer plaats bij De Westlandse Druif in Monster. Amerika-kenner Charles Groenhuijsen, de spreker van deze ochtend, gaf een uiterst boeiende presentatie.

Na het goed verzorgde ontbijt kregen de ondernemers een warm welkom van Henk Salome. De voorzitter van MKB Westland bedankte hoofdsponsor Westland Infra en de velen aanwezigen voor hun komst.

Diverse themabijeenkomsten
De ondernemersvereniging heeft een aantal interessante evenementen in de planning staan voor de Westlandse ondernemers. De voorzitter liet weten dat er op 18 oktober een lunch georganiseerd wordt i.s.m. met Rabobank Westland met als thema ‘bedrijfsoverdracht’. Leden van MKB Westland kunnen hier gratis aan deelnemen. Aanmelden kan hier.

Ook het Retailevent keert terug, vertelde hij. “Na het enorme succes van dit jaar hebben we met het bestuur besloten dat we in 2018 voor de tweede keer een Retailevent samen met gemeente Westland gaan organiseren.” En met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht organiseert MKB Westland samen met VNO-NCW in februari een politiek event.

MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2017
Hierna moedigde Lars Boellaard van Westland Partners de ondernemers aan om een Westlandse ondernemer te nomineren voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Bij de volgende netwerkbijeenkomst op 23 november, wordt deze prijs voor de 11e keer uitgereikt. Nomineren kan via de website. Het winnen van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs staat niet alleen fraai op het cv van een onderneming, ook levert de prijs veel publiciteit op. Die aandacht gaat niet alleen maar uit naar de winnaar. In de aanloop naar de definitieve bekendmaking richten ook de WOS en Het Hele Westland de schijnwerpers op de drie finalisten. In promotiefilmpjes die regelmatig worden uitgezonden, worden de drie kanshebbers nader gepresenteerd.

Charles Groenhuijsen over digitalisering
Vervolgens was het de beurt aan gastspreker Charles Groenhuijsen. Charles Groenhuijsen is al ruim 40 jaar actief in de journalistiek en werkte o.a. bij de publieke omroep als presentator, correspondent en verslaggever.  Hij gaf een lezing over digitalisering met talrijke treffende voorbeelden en mooie video’s. Hij liet o.a. de cover zien van het septembernummer van het National Geographic magazine. Een prachtige foto van Westland stond op de cover met de tekst ‘This tiny country feeds the world’ en ‘Sillicon Valley of the food system’. Groenhuijsen noemde het een mooi compliment voor de tuinbouw sector.

Hij vertelde over ‘creative destruction’ en toonde daarbij treffende video’s waarin je kon zien hoe ‘alles’ verdwijnt door digitalisering (faxapparaten, vaste telefoon, blackberries enz.).  Ook de ‘think different’ campagne van Apple kwam aan bod. Over data zei hij: “Dit is de brandstof van de economie en zelfs de brandstof van het leven. Waar zijn we zonder data?” “Een revolutionaire ontwikkeling.”, aldus de spreker. Ook sprak hij over de totaal vernieuwde businessmodellen. Hoe geweldig Uber, AirBnb en Netflix zijn. “Zonder data zouden deze bedrijven niet eens bestaan”.

Na het verhaal van Charles Groenhuijsen, spraken de Westlandse ondernemers nog na onder het genot van een kopje koffie. We kijken terug op een geslaagde ochtend!