Eerste MKB Regio Event trekt meer dan 200 bezoekers

Dinsdagavond 6 februari vond het eerste MKB Regio Event plaats in Hofhouse in Den Haag. Een gezamenlijk evenement van MKB Den Haag, MKB Leidschendam-Voorburg en MKB Westland. Met meer dan 200 bezoekers kijken voorzitters, Pieter Scholten (Den Haag), Benedikte Zijlstra (Leidschendam-Voorburg) en Shirley Schelkers (Westland) terug op een zeer geslaagd evenement dat smaakt naar meer intensieve samenwerking tussen de MKB regio’s!

Onder leiding van dagvoorzitter Arne Weverling gingen Burgemeester Jan van Zanen (Den Haag), Burgemeester Bouke Arends (Westland) en Burgemeester Martijn Vroom (Leidschendam-Voorburg) met elkaar in gesprek. Hierbij werd het belang van samenwerking tussen verschillende regio’s en het benutten van kansen benadrukt, waarbij faciliteren vanuit de overheid werd genoemd als cruciale factor voor succes.

Van links naar rechts: Pieter Scholten (MKB Den Haag), Jacco Vonhof (MKB Nederland), Benedikte Zijlstra (MKB Leidschendam-Voorburg), Burgemeester Martijn Vroom (Leidschendam-Voorburg), Shirley Schelkers (MKB Westland), Burgemeester Bouke Arends (Westland) Foto: Sarah Vlekke

Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof sloot het inhoudelijke programma af. Hij benadrukte het positivisme van ondernemers en riep hen op vooral niet te wachten op de overheid maar zelf de mouwen op te stropen, want ondernemers zijn niet voor niets ondernemend! De voorman van het MKB gaf een duidelijk signaal af naar de overheid: 99% van de ondernemers in Nederland valt onder het MKB. Kijk naar hun belangen als regel, in plaats van te richten op de uitzondering van 1% grootbedrijven, hetgeen nu het geval is. Het maken van regels voor die 1% belemmert 99% van de ondernemers in hun dagelijkse werkzaamheden.

Van links naar rechts: Burgemeester Jan van Zanen, Burgemeester Martijn Vroom en Burgemeester Bouke Arends. Foto: Sarah Vlekke

Na het inhoudelijke programma was er volop gelegenheid om te netwerken en om ondernemers uit de andere regio’s te leren kennen en te verkennen wat men voor elkaar kan betekenen. Vanuit de aanwezigen kwam duidelijk de oproep tot een vervolg op deze bijeenkomst. Unaniem sloten de voorzitters zich hierbij aan, ook volgend jaar staat er een gezamenlijk evenement op de kalender van de drie MKB-verenigingen.

Video door Bart Gardien.

Foto’s door Sarah Vlekke.