‘Doe mee aan Rob’s MVO Challenge!’

Het kan niemand ontgaan zijn; Rob Veenman rijdt met een campagne-auto van Rob’s MVO Challenge door het Westland. De campagne staat in het teken van het 10-jarig bestaan van MVO Westland en is te zien op de WOS. De challenge is vernoemd naar de bekende Westlander Rob Veenman; “In de coronatijd keken mensen meer naar elkaar om, dit willen we op deze wijze doorzetten; we willen juist nu MVO Westland een boost geven, want haar doelstellingen verdienen de volle aandacht van het Westlandse bedrijfsleven.”

Rob on tour

Veenman bezoekt tijdens zijn tour Westlandse bedrijven die mensen een kans (willen) geven op de arbeidsmarkt. Het gaat daarbij om mensen die nu moeilijk aan een baan komen. Voor de enkeling die Rob Veenman nog niet kent; jarenlang heeft hij gewerkt bij Rabobank Westland, maar tegenwoordig is hij vooral bekend als ondernemer. Als presentator, dagvoorzitter en trainer heeft menigeen kennis kunnen maken met de sympathieke Lierenaar.

Start van de campagne

Rondom Valentijnsdag organiseert MVO Westland altijd een evenement waarbij het groene hart (het symbool van MVO Westland) prominent aanwezig is. Dit jaar werd de bijeenkomst via een live online talkshow georganiseerd. Directeur Patijnenburg Inge Vermeulen proefde dat er meer mogelijk was dan een eenmalige talkshow: “De uitzending gaf energie, de bevlogenheid spatte ook van Rob af. Toen is samen met MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers en Rob het idee ontstaan voor een campagne. De economie trekt momenteel ook weer aan, dus het momentum is goed. De bedrijven moeten meer eigenaarschap voelen voor het aan het werk krijgen van mensen men een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is enthousiasme bij het bedrijfsleven, maar het aantal partners van MVO Westland liet weinig groei zien. Nu kan Rob deuren voor ons openen!”

De uitdaging

De uitdaging van Rob bestaat uit het werven van 50 nieuwe partnerbedrijven voor MVO Westland, een groei van zo’n 50%! “We wilden onszelf echt een scherpe doelstelling voor ogen houden.” zegt Veenman. “We hebben het eerder te moeilijk dan te makkelijk gemaakt. Ik heb zelf van dichtbij gezien wat het met iemand doet om mee te kunnen doen in de samenleving met een beperking. Mijn neefje heeft van iemand de kans gekregen te doen waar hij wél goed in is.” Vermeulen valt hem bij: “Eigenlijk hebben we allemaal wel een beperking, maar de meeste mensen hebben het geluk er omheen te kunnen fietsen. Veel mensen vinden zelf een werkgever, maar soms is net dat beetje hulp nodig. Er zijn mensen met psychische of fysieke problemen. Een lage opleiding helpt vaak ook niet in het vinden van een baan. Maar vergeet niet; iedereen kan in deze situatie komen; na een scheiding kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je in een uitkeringssituatie komt.”

Werkfitte kandidaten

Het bestand waarmee Veenman aan de slag gaat, betreft ruim duizend bijstandsgerechtigden. Dat komt neer op circa één procent van de Westlandse bevolking. “Eens in de twee weken zit ik met de accountmanagers van Patijnenburg om te kijken welke kandidaten werkfit zijn. Zo heb ik goed beeld van wat er momenteel wordt aangeboden aan potentieel arbeidskapitaal.” legt Veenman uit. “Als de mensen aan de slag gaan, kan dat op verschillende manieren. Ze kunnen meedraaien in de productie bij het bedrijf, maar bedrijven kunnen ook mensen van Patijnenburg inhuren voor catering of schoonmaak of productiewerk uitbesteden. Ook bestaat de mogelijkheid dat medewerkers via een stage of een proefplaatsing aan de slag gaan. Er wordt echt maatwerk geboden, zowel voor de medewerker als voor de werkgever.”

Aan de slag!

Wil je als Westlandse ondernemer nu ook aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Word partner van MVO Westland en breng samen met ons team de diverse mogelijkheden in kaart. Wil je eerst dat Rob ‘een bakkie’ komt doen; uiteraard is dit ook mogelijk. Stuur een e-mail via rob@robsmvochallenge.nl of bel de speciale actielijn: 06-18874960.

robsmvochallenge.nl