Digitale revolutie

De meeste ondernemers zijn zich ervan bewust dat er een nieuw tijdperk is aangebroken, een digitale revolutie. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, wat talloze kansen met zich meebrengt. Voor veel MKB’ers blijft echter de vraag welke van deze kansen het beste bij hun onderneming passen. 

Vanuit de Denktank Digitalisering hebben we onlangs met een Masterclass AI een eerste indruk gegeven van interessante nieuwe ontwikkelingen op dit kennisvlak en welke in de praktijk zelfs al goed bruikbaar zijn. Het succes van deze Masterclass heeft ertoe geleid dat we binnenkort nog wat dieper deze materie induiken met de kennissessies Geo AI en Microsoft Co-Pilot.

 Het Nederlandse MKB blijkt historisch gezien al jaren koploper op digitaliseringsgebied. (SER Nov 23). We hebben in ons land een uitstekende digitale infrastructuur waardoor de adoptie ook goed mogelijk is. Deze voorsprong kunnen we echter alleen behouden indien we blijven innoveren in het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Een goede IT-infrastructuur is hierbij cruciaal als fundering, waarbij continuïteit, controle en veiligheid één van de belangrijkste pilaren zijn.

Met verschillende digitale expertises in de Denktank zijn er al enkele interessante thema’s gekozen voor de Masterclass die komend najaar gepland staat. Houd hiervoor de social mediakanalen van MKB Westland in de gaten.

Richard Doorduin

Directeur Just Right IT

Lid Denktank Digitalisering