‘De week van Shirley Schelkers’

De zes bestuursleden van MKB Westland zijn dagelijks in touw. Zij zijn druk met de taken vanuit het bestuurslidmaatschap, maar hebben daarnaast allen nog een voltijdbaan. Streamer kijkt mee over de schouder van een bestuurslid in ‘De Week van de Ondernemer’. Deze editie is het de beurt aan Shirley Schelkers, eigenaar van SD Creative Agency. De voorzitter van MKB Westland is zeven jaar actief in het bestuur en is al ruim 25 jaar ondernemer.

Maandag

Elke dag ben ik rond 8:00 uur op kantoor. De week begint met een teamoverleg met alle collega’s, hierbij worden de planningen doorgenomen van de komende week. Wij werken in een dynamisch veld; deadlines en planningen worden regelmatig aangepast, het SD-team is flexibel en kan hierop anticiperen. Vervolgens heb ik afspraken staan met opdrachtgevers en/of leveranciers om de projecten door te spreken.

Meerdere keren per dag heb ik contact met MKB-manager Marjan Naaktgeboren. Belangenbehartiging is al minstens even dynamisch en er moet soms snel geschakeld worden. De organisatie van events, gesprekken met Gemeente Westland, inspreken in de gemeenteraad, regelmatig afstemmen is belangrijk. 

Ik houd van de tennissport en heb zodoende ook padel ontdekt; maandagavond doe ik deze racketsporten met mijn vriendinnen bij LTC Naaldwijk. Je mindset is belangrijk om succesvol te zijn als ondernemer. Daarom vind ik sporten ook zo belangrijk. Samenwerken en verbinden vind ik belangrijk. Teamsporten passen daarom ook het beste bij mij. Ik ben een echte teamplayer in alle opzichten.

Dinsdag

Sinds kort kent MKB Westland de ‘Denktank Digitalisering’. Een aantal leden uit het brede ICT-veld nemen hieraan deel. (Zie het artikel hierover in dit magazine!) Enthousiast presenteren zij aan het bestuur hun plannen.

Na deze presentatie heb ik een afspraak met Jennifer en Patrick, twee medebestuursleden van MKB Westland. We zetten stappen in de herstructurering van onze vereniging. De partnerpakketten worden onder de loep genomen. Binnenkort worden de nieuwe pakketten geïntroduceerd bij onze leden.

Vanavond bestuursvergadering bij Tennispark Nieuw Marlot. Mijn acht jaar ervaring als ‘bestuurslid pr & communicatie’ voor de eredivisietak van LTC Naaldwijk, zet ik nu in voor dit Haagse tennispark. Met twee dames mag ik het bestuur vormen op het park dat mijn zwager recentelijk heeft gekocht. Het is een prachtig park waar ooit Prinses Juliana nog heeft gesport. Het wordt alleen maar mooier met nieuwe verlichting en padelbanen, in de nabije toekomst.

Woensdag 

Vandaag een kantoordag. Op deze dag kan ik diverse plannen uitwerken, content schrijven, projecten coördineren etc. ’s Ochtends heb ik een afspraak met iemand uit de vastgoedbranche, vastgoedmarketing behoort tot onze core business. Op uitnodiging van de Rotterdamse notaris Aniel Autar ben ik uitgenodigd voor ‘Het Ondernemersdiner’, een initiatief van Peak Value bij Fitzgerald. Dit sterrenrestaurant is gelegen tegenover ‘Het Witte Huis’ in de Oude Haven. Een plek die herinneringen oproept; mijn bureau heeft hier elf jaar gezeten. De avond is interessant en ruim 65 ondernemers vermaken zicht goed. Op Internationale Vrouwendag had alleen het aantal van zeven vrouwen (!) iets hoger mogen zijn… Gastspreker Ard-Pieter de Man nam de zaal mee in het thema ‘Het einde van strategie?’; heeft het nog zin om een strategie te ontwikkelen in een onvoorspelbare wereld?

Donderdag

Ook vandaag een kantoordag; de dag begint het doorspreken van alle projecten met het team, welke actiepunten moeten er worden ondernomen. Na het werk snel sportoutfit aangetrokken op naar LTC Naaldwijk padellen met Eric de Winter, zijn vrouw Ellen en mijn partner Bob.

Vrijdag

De dag begint met een presentatie bij een potentiële opdrachtgever in Den Haag, erna volgt een marketingcommunicatieoverleg met een bestaande opdrachtgever en kennismaking met diens nieuwe marketingdame. Na het eten wacht de padelbaan; de laatste wedstrijd van de padelladder bij LTC. 

Weekend

Op zaterdagochtend krijgen we 1,5 uur padelles van Steffie Weterings. Zij zit in het Nederlands padelteam en probeert ons nog een beetje bij te schaven, haha… In de avond hebben we een leuk feest. Op zondag lekker chillen en in de middag een paar uurtjes werken.