Dag van de Ondernemer: Westlandse bedrijven in het zonnetje gezet

Jaarlijks worden door MKB Nederland op de derde vrijdag van november bedrijven in het zonnetje gezet vanwege De Dag van de Ondernemer. Ook MKB Westland besteedt hier samen met Gemeente Westland aandacht aan door ondernemers te bezoeken in verschillende branches. Een delegatie bestaande uit wethouders Zwinkels, Snijders en Varekamp, Tweede Kamerlid Arne Weverling en het voltallige bestuur van MKB Westland bezocht bakkerij Van Delft in De Lier en transportbedrijf Freight Line Europe in Maasdijk.

Bakkerij Van Delft is al vijf generaties in dezelfde familie; het bedrijf is in 1870 opgericht aan De Lierse Hoofdstraat en is daar nog steeds gevestigd. Wim van Delft heeft de zaak drie jaar geleden overgenomen van zijn vader Arie. “Service, kwaliteit en humor. Dat zijn onze onderscheidende punten. Veel klanten hebben mijn opa nog gekend, dat is toch prachtig? Gelukkig koopt ook de jongere generatie nog steeds graag kwaliteitsproducten.” Na een rondleiding en lunch uit eigen bakkerij werd koers gezet naar Maasdijk.

In Maasdijk wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het nieuwe pand van Freight Line Europe; in het eerste kwartaal zal er verhuisd worden van Westerlee naar Honderdland. Het nieuwe gebouw biedt 4000 m2 gekoelde op- en overslagruimte. Directeur Chris Hans van der Hout is blij met de nieuwe locatie: “Er was behoefte aan uitbreiding van het aantal vierkante meters en van het aantal docks. In de twaalf jaar die we nu bestaan, zijn we gegroeid naar 100 vrachtwagens. De nadruk van onze werkzaamheden ligt op geconditioneerd transport naar Engeland, daar hebben we dan ook een nevenvestiging opgezet. De onduidelijkheid over de Brexit is vervelend, maar zakelijk biedt het misschien ook kansen. Naast onze dienstverlening op het Verenigd Koninkrijk zijn we in juni gestart met transport naar Frankrijk.“