DAEL wint zesde MKB Westland Partners Ondernemersprijs

In haar openingsspeech memoreerde voorzitter Desirée van Yperen het belang van innovatie voor het Westlandse bedrijfsleven. Ook in een tijd als deze denken Westlandse ondernemers onverminderd creatief. Dat kon Lars Boellaard, voorzitter van de jury van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs, beamen. “Dit jaar hadden we bijna veertig inzendingen voor de ondernemersprijs. Dat is een nieuw record. Het aantal geeft niet alleen aan dat de prijs in het Westland een groot aanzien heeft gekregen, maar ook dat het een ondernemend gebied blijft.”

Uiteenlopende genomineerden

De jury was het dit jaar niet gemakkelijk gemaakt, erkende hij. Na de eerste schifting werden de drie genomineerde bedrijven vereerd met een bezoek van de voltallige jury. De drie genomineerden liepen sterk uiteen. Boerderij Dichtbij richt zich op een bijzondere manier op de toeristisch-recreatieve sector en mocht om die reden met de prijs voor de grootste onderscheidendheid gaan strijken. Van der Valk Systemen heeft als producent van luchtmechaniek en scherming succesvol de overstap gemaakt naar solarsystemen. Die uitbreiding van het dienstenpakket werd door de jury gehonoreerd met de innovatieprijs.

Overall winnaar: DAEL

DAEL kreeg de strategieprijs overhandigd, omdat de gebroeders André (43) en Klaas (die 35 jaar werd op de dag van de prijsuitreiking) het bedrijf in elf jaar tijd succesvol hebben uitgebouwd. Het was ook DAEL die zich overall winnaar mocht noemen. Elf jaar terug zijn de broers Van der Hout samen gestart als elektrotechnisch installatiebedrijf. Inmiddels vallen er veel meer bedrijven onder de DAEL groep, zoals DAEL Power, DAEL IT, DAEL Security en DAEL Telecom en zijn zij gegroeid naar een gezond bedrijf met 150 medewerkers. Daarnaast participeren de broers in een aantal succesvolle bedrijven. DAEL is inmiddels niet langer meer uitsluitend actief als elektrotechnisch installateur, maar bedient ook grote telecomproviders met innovatieve producten en diensten.

Na de uitreiking van de forse bekers maakten de vele aanwezigen van de gastvrijheid in de Oude Kerk gebruik om uitgebreid te netwerken. Mede door de verhuizing naar de Oude Kerk in Naaldwijk is de Eindejaarsbijeenkomst van MKB Westland een groot succes geworden.