Coronanieuws

Sinds de uitbraak van de coronacrisis heeft voorzitter MKB Westland Shirley Schelkers op regelmatige basis overleg met wethouder Abee en burgemeester Arends om de impact op de Westlandse economie te bespreken. Ook met de besturen van andere belangenorganisaties wordt contact gehouden en samengewerkt waar mogelijk. De input die van ondernemers wordt ontvangen wordt meegenomen en in gezamenlijkheid wordt gekeken hoe Westland uit de crisis kan komen.
Te denken valt hierbij aan maatregelen als het uitstellen van de betaling van de gemeentelijke belastingen, het opstellen van een meerjarenplan richting de toekomst (Westlandagenda III), maar ook erg concrete oplossingen zoals het uitbreiden van de terrassen.

Belangenberhartiging landelijk

Door onze relatie met MKB-Nederland zijn wij ook in de gelegenheid om zaken landelijk bespreekbaar te maken. Zo zijn de lijnen naar het kabinet en de relevante ministeries erg kort. Op dit moment zijn wij onder andere met hen in overleg over de verlenging van de periode van de BIZ- gebieden. In algemene zin blijven we via hen bij de landelijke politiek aandacht vragen voor het belang van het draaiende houden van de economie. We moeten ons uit deze crisis investeren en vooral niet bezuinigen.

Coronacalculator

MKB-Nederland heeft op www.coronacalculator.nl een handig hulpmiddel ontwikkeld. Middels deze tool kunt u snel met uw KVK-nummer bekijken welke regelingen er voor u gelden. Dit betreft niet alleen regelingen van de overheid, maar ook die van andere financiële instellingen zijn hierin opgenomen.

Vraagbaak

Wij merken dat ondernemers in deze tijd met veel vragen rondlopen, bijvoorbeeld over het aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling ondanks onjuiste SBI-codes. Ook het achterblijven van uitbetalingen van de TOZO heeft in Westland geleid tot vragen van ondernemers. Wij helpen u graag bij deze vraagstukken, dus schroom niet om ons te benaderen via: info@mkbwestland.nl.