Column: MKB Denktank Digitalisering

In een tijdperk waarin digitalisering de norm is geworden, staat het MKB Westland op de voorgrond om lokale bedrijven te ondersteunen bij het navigeren door deze technologische revolutie. De onmiskenbare waarde van digitalisering in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, verbeteren van klantenservice en het stimuleren van online verkoop en marketing is duidelijk. Het is een gebied waar elk MKB-bedrijf, ongeacht de grootte, aandacht aan moet besteden. Want als jij het niet doet, doet je concurrent het wel.

Met de oprichting van de Denktank Digitalisering in 2023, heeft MKB Westland zichzelf gepositioneerd als een katalysator voor verandering, met de ambitie om Westlandse bedrijven te inspireren en te motiveren om digitale transformatie te omarmen. In samenwerking met de Gemeente Westland, belichaamt deze inspanning een gemeenschappelijke visie voor een sterke, toekomstbestendige lokale economie.

Drie keer per jaar zal de Denktank een actueel thema binnen de digitalisering belichten, en dit gedurende vier maanden intensief uitdiepen. Dit initiatief, dat begint met kennisartikelen en uitmondt in hands-on masterclasses, biedt ondernemers de kans om zich te verdiepen in specifieke digitale trends en technologieën die essentieel zijn voor hun groei en innovatie. De onderwerpen variëren van online aanwezigheid optimaliseren tot data-analyse en cybersecurity, allemaal ontworpen om praktische vaardigheden en inzichten te bieden die direct toepasbaar zijn in hun bedrijfsvoering.

De eerste masterclass, gepland op 19 maart, richt zich op de game-changers binnen de technologie: Beeldherkenning, ChatGPT & GenAI. Deze sessie belooft een diepgaand inzicht te bieden in hoe deze technologieën kunnen worden ingezet om bedrijven te transformeren.

MKB Westland nodigt ondernemers uit om deel te nemen aan deze leerrijke reis, die niet alleen toegang biedt tot de nieuwste digitale trends en best practices, maar ook deelname aan een groeiende gemeenschap van innovatieve ondernemers. Samen zetten we stappen naar een digitaal vaardig en toekomstbestendig MKB in Westland.

Joeri Schnetz
Operationeel directeur VTM en voorzitter Denktank digitalisering