College en MKB Westland bezoeken De Tuinderij tijdens ‘Dag van de Ondernemer’

Op de traditionele ‘Dag van de Ondernemer’, die jaarlijks op de derde vrijdag van november wordt gevierd, heeft MKB Westland samen met de wethouders Varekamp en Goudswaard, en de ambtelijke ondersteuning een bezoek gebracht aan De Tuinderij in Westland.

 De Tuinderij is een prachtig familiebedrijf dat ooit is opgericht door Joop van Mil en nu wordt beheerd door zijn twee zoons, Ruud en Rick van Mil, samen met Ivo van der Knaap. Hoewel het authentieke concept van vader Joop behouden is gebleven, kijkt de nieuwe generatie ook naar vernieuwingen. Zo zijn ze van plan om binnenkort 80 elektrische Puchs (E-Puch Tours) te introduceren. Dit kan misschien even wennen zijn voor sommige vaste bezoekers, maar de beslissing is genomen vanwege een tekort aan onderdelen, een tekort aan onderhoudsmonteurs en de voortdurende inspanningen voor duurzaamheid. “Ondernemerschap is gebaseerd op visie en het durven nemen van risico’s. Het is inspirerend om te zien hoe De Tuinderij daarmee bezig is,” aldus wethouder Varekamp.

 Het bezoek aan De Tuinderij omvatte een presentatie door Rick van Mil over het bedrijf, een rondleiding en zelfs een korte kennismaking met een van de activiteiten. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat De Tuinderij niet alleen geliefd is bij inwoners van Westland, maar ook een aantrekkelijke bestemming is voor bedrijfsuitjes, zowel voor grote bedrijven als voor overheidsinstellingen. Of het nu gaat om een potje levend tafelvoetbal of de bekende WC-pottenrace, De Tuinderij weet bezoekers te betoveren met zijn nostalgische inrichting, waaronder oude kleedjes van oma, antieke draaitelefoons en sfeervolle antieke lampjes.

 “Rick van Mil heeft ons op een zeer persoonlijke manier meegenomen in de ontwikkeling van het bedrijf,” aldus Shirley Schelkers, voorzitter van MKB Westland. “De Dag van de Ondernemer is voor ons altijd een bijzondere gelegenheid om het college mee te nemen naar de ondernemers in Westland, hen de prachtige bedrijven in deze regio te tonen en samen kritisch te kijken naar hoe we de ondernemers in Westland nog beter kunnen ondersteunen en faciliteren.”

 

 

Foto’s: Mabel Bohms