Canon Business Center  Den Haag richt pijlen op Westland

Vanuit het Haagse Forepark richt Canon Business Center Den Haag, onderdeel van Canon Business Center Nederland, zich met haar producten en diensten op het gebied van print- en scanoplossingen op de gehele regio Haaglanden en de Bollenstreek. Account manager Chris Noordermeer is het gezicht voor Westland en de Bollenstreek.

Castellum
Noordermeer is na zijn studie Commerciële Economie in 2019 direct aan de slag gegaan bij Canon Business Center: “Voorheen was het kantoor gevestigd langs de A12 in Nootdorp, vervolgens is er tijdelijk huisvesting gevonden in de Rotterdamse vestiging. Sinds 1½ jaar zijn we gevestigd in het Castellum, in het Forepark, langs de A4. Ik heb de verhuizing meegemaakt van Rotterdam naar dit eigen kantoor. Je merkt dat het erg belangrijk is om in de buurt van je klanten kantoor te houden, dat houdt de lijnen merkbaar korter.”

Opgegroeid tussen de bloemen
“Samen met ons team ben ik verantwoordelijk voor een klantenportefeuille van ruim 700 bedrijven. Bij het vertrek van mijn collega die verantwoordelijk was voor het Westland, heb ik direct mijn hand opge­stoken om deze ondernemende regio over te  nemen. Als geboren en getogen Voorhouter, in de Bollenstreek, begrijp ik de aard van de Westlander als geen ander. Ik heb familie die in de bloembollenteelt actief is en ik merk dat ik dezelfde taal spreek als de Westlandse ondernemers. Zelfs mijn achternaam schijnt hier met regelmaat voor te komen.” zegt de 27-jarige account manager. 

Premium Partner van Canon
Waar iedereen het merk Canon kent, is niet voor iedereen het onderscheid tussen ‘Canon’ en ‘Canon Business Center’ helder. Noordermeer verduidelijkt: “Canon is een op zichzelf staand bedrijf dat onder andere camera’s, printers en medische apparatuur verkoopt. Canon Business Center richt zich op printers en multifunctionals, hierin zijn we Platinum Partner van Canon. We zijn dus een volledig onaf­hankelijke organisatie met een eigen,
 Nederlandse directie. Zo geven we zelf kleur aan het succes van onze klanten!”

Alles in eigen beheer
Het bijzondere concept van Canon Business Center Nederland houdt in dat alles in eigen beheer plaatsvindt. “In Breda is ons hoofdkantoor gevestigd en hier staat 95% van onze modellen op voorraad. Na bestelling wordt het apparaat daar volledig voorgeïnstalleerd, waarna het transport en de plaatsing door eigen medewerkers worden verzorgd. Bij aankomst bij de klant is de installatie zó gepiept. Het mooie van het apparaat plus de software bij dezelfde partner aanschaffen, is dat je maar één aanspreekpunt hebt. Dit bespaart ondernemers veel tijd, die ze liever in hun eigen bedrijf steken.” zegt Noordermeer.

Service en nazorg
Na aanschaf van een kopieerapparaat houdt de service van Canon Business Center echter niet op. “We werken dagelijks op basis van onze vier kernwaarden: Anders ondernemen, Verbinden, Voorspelbaar en Beleven. Zo lossen we storingen binnen acht kantooruren op, en vaak zelfs nog sneller. Dit gebeurt veelal op afstand, door de medewerkers van onze servicedesk. Mochten onze collega’s niet op afstand kunnen helpen, dan rijdt een service engineer bij de klant voor. We hechten enorm aan de relatie met de klant. Als account manager spreek je minimaal halfjaarlijks met een klant, of desgewenst jaarlijks. Je bespreekt dan ontwikkelingen bij de klant, of ontwikkelingen in onze eigen organisatie. Het is dus niet zo dat je na het tekenen van een vijfjarig contract vier en een half jaar niets hoort. We blijven continu meedenken met de klant; zijn er besparingen mogelijk of moet er juist materiaal worden vervangen? Onze machines rechtstreeks communiceren met ons, zo weten wij direct wanneer de klant bijvoorbeeld nieuwe toners nodig heeft. Nog voordat deze ervan bewust is, worden de nieuwe ‘consumables’ al geleverd. Dat is nog eens meedenken!” zegt Noordermeer met gepaste trots. 

Actief in de regio
Naast het lidmaatschap van Business Netwerk Haaglanden, Netwerk Zoetermeer, Ondernemersvereniging Duin- & Bollenstreek en het ADO Den Haag Businessnetwerk, is Canon Business Center Den Haag lid van MKB Westland. “We laten graag zien wat we in huis hebben en gaan in gesprek met potentiële klanten. Deze ontmoeten we in de business seats en loges in diverse voetbalstadions in het land. Maar die ontmoeten we ook in hun eigen habitat, bij netwerkkringen dichtbij. Daarom is lidmaatschap van MKB Westland zo waardevol voor ons. Grote Westlandse organisaties én MKB Westland-leden als Patijnenburg, Don Opleidingen, Cees
Advocaten, Wittebrug en Van Mierlo Bouw zijn al verbonden aan ons. Ik kom graag langs voor een kop koffie en een goed gesprek bij andere leden van MKB Westland!” zegt Noordermeer met gezond gevoel voor commercie. 

canonbusinesscenternederland.nl